Eigen IP-adressen

Dit artikel is beschikbaar Engels, Spaans, Italiaans, Frans, Duits, Zweeds, JapansPools, Braziliaans-Portugees en Koreaans.

Wanneer je NordVPN gebruikt, verandert je IP-adres in dat van je VPN-server. Normaal gesproken deel je dit IP-adres met andere NordVPN-gebruikers die met dezelfde server zijn verbonden. Als je echter een dedicated IP-adres van NordVPN koopt, krijg je een IP-adres dat van jou alleen is.

De voordelen van een NordVPN dedicated IP-adres

Met het speciale IP-adres van NordVPN kunt u CAPTCHA's omzeilen, gemakkelijk toegang krijgen tot bedrijfsnetwerken en zwarte lijsten vermijden voor IP-adressen die besmet zijn door gewetenloos gebruik. U kunt de speciale IP-functie op twee apparaten tegelijk gebruiken: verbind eenvoudig het eerste apparaat met het Open VPN (TCP)-protocol en het tweede met het OpenVPN (UDP)-protocol.

Waar heeft NordVPN speciale IP-adressen?

NordVPN-dedicated IP-adressen worden aangeboden in deze regio's:

• De Verenigde Staten (Los Angeles, Dallas, New York, Chicago, Seattle, Miami)
  • Duitsland (Frankfurt)
  • Het Verenigd Koninkrijk (Londen)
  • Nederland (Amsterdam)
  • Frankrijk (Parijs)
  • Canada (Toronto)
  • Japan (Tokio)
  • Italië (Milaan)
  • Zweden (Stockholm)
  • Australië (Sydney)
  • Hongkong (Hongkong)
  • Zwitserland (Zürich)
  • Spanje (Madrid)
  • België (Brussel)
  • Denemarken (Kopenhagen)

Let op:

• Als je verbinding maakt vanuit een land met internetbeperkingen, werkt de functie Toegewijd IP-adres mogelijk niet omdat de servertoegankelijkheid vanuit dergelijke regio's beperkt is. Lees dit artikel voor meer informatie over hoe je een succesvolle verbinding met onze dienst tot stand kunt brengen vanuit een land met internetbeperkingen.
  • Mocht je na verloop van tijd je dedicated IP willen wijzigen, dan kan dat één keer per abonnement. Neem contact op met NordVPN-ondersteuning om het speciale IP-adres te wijzigen.

Hier is een lijst met zelfstudies die je laten zien hoe je verbinding kunt maken met jouw toegewijd IP op verschillende platforms:

Je kunt toegewijd IP-servers testen in de categorie toegewijd IP in de applicatie.

Als je een toegewijd IP-adres wilt kopen, kun je hier een handleiding vinden over hoe je dit kunt doen: Hoe koop je een toegewijd IP-adres?

Houd er rekening mee dat je E-Mailadres, als je een toegewijd IP-adres aanschaft, aan dat IP-adres wordt gekoppeld.

Meer weten?

Bekijk NordVPN op YouTube!