Verbinding maken met een dedicated IP op een Windows

Dit artikel is beschikbaar Engels, Spaans, Italiaans, Frans, Duits, Zweeds, JapansPools, Portugees-Braziliaans en Koreaans.

Deze tutorial laat je zien hoe je de door jou gekochte en aan jou toegewezen eigen IP-server kunt vinden en er verbinding mee kunt maken. Lees hier meer over de eigen IP-functie.

Op Windows 7 en 8.1:

De categorie eigen IP-server is alleen beschikbaar met de protocollen OpenVPN (UDP) en OpenVPN (TCP)

1. Zorg ervoor dat je het protocol OpenVPN (UDP) of OpenVPN (TCP) protocol hebt ingeschakeld. Instructies voor het wijzigen van het verbindingsprotocol vind je hier.
  2. Start de NordVPN-applicatie en zoek de categorie Specialty servers aan de rechterkant. Klik erop om het uit te vouwen.

Specialiteitenservers vindt u linksboven onder een zoekbalk

3. Plaats de muisaanwijzer op de categorie Eigen IP en klik op het menu met de drie stippen. Selecteer jouw toegewezen eigen IP-server.

Door dedicated IP te kiezen en dan op de 3 puntjes ernaast te klikken kunt u uw dedicated IP kiezen

Je kunt ook de zoekbalk in de linkerbovenhoek van het toepassingsvenster gebruiken:

in de linkerbovenhoek bevindt zich een zoekbalk waar u uw toegewezen IP-adres handmatig kunt invoeren

Op Windows 10 en 11:

1. Klik op de expander.

2. Ga naar de categorie Dedicated IP en kies het land en de server van uw dedicated IP door op een knop met drie punten te klikken.

U kunt uw dedicated IP ook vinden door het serverland en -nummer in te voeren in een zoekbalk.

Houd er rekening mee dat je e-mailadres wordt gekoppeld aan dat eigen IP-adres.