Kan geen verbinding maken met NordVPN servers

Dit artikel is beschikbaar Engels, Spaans, Italiaans, Frans, Duits, Zweeds, Indonesisch, Pools, TurksJapansKoreaansBraziliaans-Portugees.

Er kunnen veel verschillende factoren zijn die je NordVPN-verbinding verstoren. Om je NordVPN-verbinding te repareren, hebben we tips onderverdeeld in drie categorieën die je hieronder kunt bekijken.

Specifieke tips per besturingssysteem om met NordVPN te verbinden

Als je problemen ondervindt bij het maken van een verbinding op een van de onderstaande besturingssystemen, kun je deze VPN-handleidingen voor probleemoplossing volgen:

Algemene tips om met NordVPN te verbinden

Deze tips kunnen helpen als NordVPN op bijna geen enkel platform werkt. Ze kunnen ook helpen als je NordVPN-server plat ligt of als NordVPN vastloopt bij het verbinden:

• Als NordVPN niet werkt op de geselecteerde server, probeer dan een paar andere NordVPN-servers. Je kunt de functie voor automatisch verbinden of onze NordVPN-serverzoeker gebruiken.
  • Log in de app uit bij je account en log opnieuw in. Probeer opnieuw verbinding te maken.
  • Verwijder de app, start je apparaat opnieuw op en installeer de app opnieuw. Probeer nogmaals verbinding te maken.
  • Als je een computer gebruikt, probeer dan eventuele antivirus- of firewallsoftware uit te schakelen, omdat deze software VPN-verbindingen kan verstoren. Probeer opnieuw verbinding te maken.
  • Gebruik een andere verbindingsmethode/protocol voor je apparaat.

Je kunt ook proberen om een ander apparaat op hetzelfde netwerk aan te sluiten. Hiermee kom je erachter of het probleem wordt veroorzaakt door het netwerk of het apparaat. Als je bijvoorbeeld geen verbinding kunt maken met je Android-telefoon, probeer dan je pc. Als beide geen verbinding kunnen maken, ligt het probleem bij je netwerk. Als je pc wel verbinding maakt, is er iets mis met de configuratie op je telefoon.

Verbinding maken vanuit een land met internetbeperkingen

Als je geen verbinding kunt maken vanuit een land met internetbeperkingen, lees dan dit artikel: Verbinding maken vanuit een land met internetbeperkingen.

Als geen van deze tips je heeft geholpen, neem dan contact op met de klantenondersteuning van NordVPN voor hulp.