Kan geen verbinding maken met NordVPN servers

Dit artikel is beschikbaar Engels, Spaans, Italiaans, Frans, Duits, Zweeds, Indonesisch, Pools, TurksJapansKoreaansPortugees-Braziliaans en Chinees.

Opmerking: als je geen verbinding kunt maken vanuit een land met internetbeperkingen, lees dan dit artikel: Verbinding maken vanuit een land met internetbeperkingen

Als je problemen ondervindt bij het maken van verbinding met een van de onderstaande besturingssystemen, kun je deze VPN-handleidingen voor probleemoplossing volgen:

Hier zijn enkele algemene tips die je kunt volgen als je geen verbinding kunt maken met de NordVPN-applicatie:

• Probeer in ieder geval een paar verschillende NordVPN-servers.
  • Log in de app uit bij je account en log opnieuw in. Probeer opnieuw verbinding te maken.
  • Verwijder de app, start je apparaat opnieuw op en installeer de app opnieuw. Probeer nogmaals verbinding te maken.
  • Als je een computer gebruikt, probeer dan eventuele antivirus- of firewallsoftware uit te schakelen, aangezien deze software VPN-verbindingen kan verstoren. Probeer opnieuw verbinding te maken.
  • Gebruik een andere verbindingsmethode/protocol voor je apparaat.

Je kunt ook proberen om een ander apparaat op hetzelfde netwerk aan te sluiten. Hiermee kom je erachter of het probleem wordt veroorzaakt door het netwerk of het apparaat. Als je bijvoorbeeld geen verbinding kunt maken met je Android-telefoon, probeer dan je pc. Als beide geen verbinding kunnen maken, ligt het probleem bij je netwerk. Als je pc wel verbinding maakt, is er iets mis met de configuratie op je telefoon. Neem in beide gevallen contact op met de klantenondersteuning van NordVPN voor hulp.

Tip: vergeet niet om een sterk wachtwoord voor je NordVPN-account te gebruiken, aangezien dit je helpt om aanvallen op het opvullen van inloggegevens te voorkomen en je account veilig te houden.

Omdat het genereren en onthouden van sterke en veilige wachtwoorden geen gemakkelijke taak is, raden we aan om onze gratis wachtwoordbeheerder - NordPass - te downloaden. Deze wachtwoordbeheerder genereert veilige wachtwoorden voor je en slaat deze veilig op, zodat je in de toekomst geen tijdrovende wachtwoorden opnieuw hoeft te resetten.