Kan geen verbinding maken met de NordVPN-servers

Tal van factoren kunnen met je NordVPN-verbinding interfereren. Dit zou het probleem kunnen verhelpen.

NordVPN-verbindingsgidsen voor specifieke besturingssystemen

Als je met een van de onderstaande besturingssystemen problemen ondervindt tijdens het verbinden, probeer de volgende VPN=probleemoplossingsgidsen dan eens:

Algemene verbindingstips voor NordVPN

Deze tips kunnen van pas komen als de NordVPN-server eruit ligt of NordVPN blijft hangen met “verbinding maken”:

• Als je niet met een specifieke server kunt verbinden, probeer dan een paar andere NordVPN-servers. Je kunt de functie Automatisch verbinden gebruiken of de serverzoeker van NordVPN om de juiste server voor jou te vinden.
  • Log in de NordVPN-app uit en opnieuw in op je account. Probeer opnieuw verbinding te maken.
  • Verwijder de app, start je apparaat opnieuw op en installeer de app opnieuw. Probeer nu om verbinding te maken met een server.
  • Probeer een andere verbindingsmethode of een ander verbindingsprotocol voor je apparaat te gebruiken.

Ligt NordVPN eruit?

Als een NordVPN-server is uitgevallen, is deze verwijderd uit de serverlijst van de app. Alle zichtbare NordVPN-servers in de app moeten online zijn.

Als je geen verbinding kunt maken met een server en de bovenstaande oplossingen niet werken, kan je apparaat of netwerk het probleem veroorzaken. Probeer ter controle NordVPN te gebruiken op een ander apparaat op hetzelfde netwerk.

Als NordVPN bijvoorbeeld niet op de Android-telefoon werkt, probeer het dan eens met je pc. Als beide apparaten geen verbinding kunnen maken, ondervind je wellicht netwerkproblemen. Als je met je pc verbinding kunt maken, moet je je telefoon wellicht opnieuw configureren.

Verbinding maken vanuit een land met internetbeperkingen

Als je geen verbinding kunt maken vanauit een land met internetverbindingen, kan dit artikel mogelijk een oplossing bieden: