Det går inte att ansluta till NordVPN-servrar

Den här artikeln är tillgänglig på engleska, franska, tyska, nederländska, italienska, spanska, indonesiska, polska, turkiska, japanskakoreanskaportugisisk-brasiliansk och.

Det kan finnas många olika faktorer som stör din NordVPN-anslutning. För att åtgärda din NordVPN-anslutning har vi tre tips som du bör läsa nedan.

Anslutningsguider för NordVPN på specifika operativsystem

Om du upplever anslutningsproblem i något av operativsystemen nedan kan du prova att följa dessa VPN-felsökningsguider:

Allmänna anslutningstips för NordVPN

De här tipsen kan vara till hjälp om NordVPN inte fungerar på de flesta plattformarna. De kan vara till hjälp om din NordVPN-server är nere eller om NordVPN fastnar vid anslutning:

• Om NordVPN är nere på din valda server kan du prova med åtminstone ett par olika NordVPN-servrar. Du kan använda funktionen för automatisk anslutning eller använda vårt verktyg för att lokalisera NordVPN-servrar.
  • Logga ut från ditt konto i appen och logga in på nytt. Prova att ansluta igen.
  • Avinstallera appen, starta om din enhet och installera appen på nytt. Prova att ansluta en gång till.
  • Om du använder en dator, prova att inaktivera antivirus- eller brandväggsprogramvara eftersom detta kan störa VPN-anslutningar. Prova att ansluta igen.
  • Prova att använda en annan anslutningsmetod/-protokoll för din enhet.

Du kan också prova att ansluta med en annan enhet inom samma nätverk. Detta hjälper dig att ta reda på om problemet orsakas av nätverket eller enheten. Om du till exempel inte kan ansluta din Android-telefon kan du prova med din PC. Om inget av dem kan ansluta har problemet att göra med ditt nätverk. Om din PC kan ansluta är det något fel med konfigurationen på din telefon.

Ansluta från ett land med internetrestriktioner

Om du inte kan ansluta från ett land med internetbegränsningar kan du läsa den här artikeln: Ansluta från ett land med internetbegränsningar

Om inget av de här tipsen har hjälpt dig bör du kontakta NordVPN:s kundtjänst för att få hjälp.