Een router instellen met NordVPN

Dit artikel is beschikbaar EngelsItaliaans, FransIndonesian, PoolsDeens, Brazilian PortugueseDuitsChineseZweeds, Japans en Koreaans.

Waarom een VPN instellen via je router?

Het instellen van een router met een VPN-verbinding kan handig zijn als u veel apparaten hebt die u wilt beschermen. Het is ook handig als u apparaten hebt die vpn-instellingen niet rechtstreeks ondersteunen.

Vraagt u zich af welke router het beste is voor u? Klik dan hier om een aantal routeraanbevelingen te bekijken die we hebben voorbereid voor gebruik met NordVPN. Deze zijn het beste in zowel prestaties als beveiliging.

Zelfstudies instellen voor ondersteunde routers en firmware:

Houd er rekening mee dat NordVPN sinds 1 december 2018 geen L2TP/IPsec- en PPTP-verbindingen meer ondersteunt. Dat betekent dat sommige routers geen veilige VPN-verbindingen meer ondersteunen. U daar meer over lezen door hier te klikken.

Weet u niet zeker of uw router wordt ondersteund en/of deze niet in de bovenstaande lijst kan vinden?

Laten we dan eens kijken of het compatibel is. Voordat u verder gaat, is het het beste om eerst onze lijst met niet-ondersteunde routers te controleren.

Als u klaar bent, moet u de gebruikershandleiding vinden die bij uw router is geleverd. Als je het niet in de buurt hebt, maak je geen zorgen: het is meestal te vinden op de website van de fabrikant. Zoek in de gebruikershandleiding naar eventuele vermeldingen van OpenVPN-ondersteuning. Het moet worden opgegeven of de router OpenVPN-server, client of beide ondersteunt. Om de VPN in te kunnen stellen, moet de router de OpenVPN-client ondersteunen, of het nu met de serveroptie is of zonder.

Zolang je deze functie hebt, en geen van de tutorials relevant lijken te zijn, neem dan contact op met ons ondersteuningsteam dat je graag zal helpen met de setup!

In het geval dat u niets op OpenVPN in de handleiding kon vinden, is het waarschijnlijk dat de router niet wordt ondersteund. U echter altijd dubbel checken door uw winkelier te bellen en te vragen naar de ondersteuning van de OpenVPN-klant.

Houd er rekening mee: de meeste door ISP uitgegeven routers ondersteunen geen VPN-configuraties. Bovendien, Als de router een protocol bevat dat wordt ondersteund in de "pass-through"-modus, zal het waarschijnlijk niet werken. "Pass-through" betekent simpelweg dat de router vpn-verbindingen niet blokkeert van apparaten die ermee zijn verbonden. Dat betekent echter niet of u de router zelf configureren.

• Tip: vergeet niet om een sterk wachtwoord op je router te gebruiken, dit helpt je namelijk om ongenode gasten op jouw netwerk te vermijden. Omdat het genereren en onthouden van sterke en veilige wachtwoorden geen gemakkelijke taak is, raden we aan om onze gratis wachtwoordbeheerder - NordPass- te downloaden. Het genereert veilige wachtwoorden voor je en slaat deze veilig op, zodat je in de toekomst niet tijdrovend wachtwoorden opnieuw hoeft te resetten.