TP-Link instellen met NordVPN

Wil je NordVPN met meer dan tien apparaten tegelijk gebruiken? Of een VPN-verbinding op je router instellen? Dan is een OpenVPN-verbinding een goede keuze.

Je kunt een NordVPN-verbinding instellen op TP-Link-routers die geschikt zijn voor OpenVPN-clientinstellingen. Raadpleeg de TP-Link-documentatie voor een volledige lijst met geschikte routers.

Als je router geschikt is voor NordVPN, log je in op het configuratiescherm van je TP-Link-router. Dat is meestal mogelijk door een van de volgende IP-adressen in een internetbrowser te openen:

192.168.0.1 of 192.168.1.1

1. Ga naar Geavanceerd (Advanced) > VPN Client.
  2. Schakel (Enable) VPN Client in en sla de instellingen op.

advanced button is located in the menu above

3. Klik in de Serverlijst op Toevoegen en er verschijnt een venster waarin je een nieuw profiel kunt instellen.

add button is located on the right side

4. Vul in het pop-upvenster de volgende beschikbare velden in:

Beschrijving: NordVPN (of een andere naam die je kiest)
    VPN Type: OpenVPN
    Gebruikersnaam: je NordVPN-gebruikersnaam
    Wachtwoord: je NordVPN-wachtwoord

5. Je vindt je NordVPN-gegevens (gebruikersnaam en wachtwoord) in het Nord Account-dashboard: https://my.nordaccount.com/login/.

Je ontvangt een verificatiecode via de e-mail die je voor NordVPN gebruikt. Voer de code in.

Kopieer de inloggegevens met de knop Kopiëren aan de rechterkant.

6. Plak de inloggegevens in het profielvenster van het configuratiescherm van je router.

type your service credential username and passwords in the windows located under VPN type section

7. Download de configuratiebestanden van de OpenVPN-client. Hiervoor raden we aan om naar ons aanbevolen serverhulpprogramma te gaan: https://nordvpn.com/servers/tools/

download config button is located next to the protocol name such as openvpn udp or openvpn tcp

Het maakt niet veel uit of je voor UDP of TCP kiest, maar als je er dieper in wilt duiken, dan kan dat hier.

8. Nadat je de bestanden hebt gedownload, ga je terug naar het configuratiescherm van je router en klik je in het pop-upvenster op Bladeren (Browse).

browse button is located in the center at the bottom of the pop-up window

9. Ga naar het zojuist gedownloade configuratiebestand en klik op Openen
    (Open).

example of downloads folder

10. Sla de instellingen op door op de knop Opslaan (Save) te klikken.

save button is located next to the cancel button in the right bottom corner of the pop-up

In de serverlijst schakel je de nieuwe NordVPN-verbinding in. Klik in de Apparatenlijst op de knop Toevoegen (Add).

add button is located under device list section on the right side of the window

11. Kies de apparaten waarvoor je de VPN-verbinding wilt gebruiken en klik op OK.

OK button is located in the bottom right corner of the window

12. Schakel VPN-toegang in voor de toegevoegde apparaten door op de schuifregelaar te klikken.

to enable click on a slider under VPN Access section

Nu hebben alle apparaten in de apparatenlijst toegang tot de VPN-verbinding. Herhaal stap 11 en 12 om nieuwe apparaten toe te voegen.