Installere NordVPN (App Store)-versjonen på macOS

Denne artikkelen hjelper deg med å sette opp NordVPN-applikasjon på din Mac og koble til en VPN-server.

Merk: NordVPN-appen (App Store) er kompatibel med macOS 10.15 og nyere versjoner.

Innhold:

Laste ned og installere

Sette opp applikasjonen

Koble til servere

• Koble til en spesifikk server
  • Koble til et spesifikt land

NordVPN-funksjonsmeny

NordVPN-preferanseinnstillinger

Laste ned og installere

1. Gå til NordVPN-appsiden i App Store eller klikk last ned App Store-versjonen av NordVPN på nedlastingssiden vår:
  2. Godta å åpne App Store.
  3. Når App Store åpnes, klikker du på den blå Hent-knappen og velger å installere appen.
  4. Når nedlastingen er fullført, trykker du på knappen Åpne .

Sette opp og bruke applikasjonen

1. Åpne Launchpad og klikk på ikonet NordVPN .
  2. Du kan Logge på eller registrere deg i hjørnet øverst til høyre på skjermen.

3. Du vil bli omdirigert til din Nord Account.

For å logge på angi registrert e-postadresse og passord. Du kan også logge inn med Google-konto, Apple-ID eller ved å angi en kode.

Hvis du er en ny bruker, må du opprette en Nord-konto ved å angi e-postadressen og annen obligatorisk informasjon.

4. Når du har fullført trinnene ovenfor, bes du om å åpne NordVPN-appen. Godta å alltid tillate Nord Account, og gi appen tilgang.

5. Etter vellykket pålogging introduseres du for hovedvinduet for NordVPN-applikasjoner.

Her finner du NordVPN-servere og navigerer i selve kartet, søkefelt eller spesialitetsavsnitt.

Koble til servere

1. Hurtigtilkobling knappen i hjørnet øverst til høyre kobles deg automatisk til en server.

2. For å koble til en spesifikk server klikk på feltet Søk oppe til venstre i appen. Angi et land, en kategori, eller et spesifikt server nummer (f.eks., Canada #1224) for å finne det du trenger.

3. Alle servere i venstre sidepanel er sortert etter land og spesialitet.

For å koble til en spesialitetsserver krets over en av kategoriene under  Spesialitetsserver, og klikk på menyen med tre prikker for å velge et land.

4. For å koble til et spesifikt land klikker du på det.

NordVPN-funksjonsmeny

Kart

• Kart - her finner du og navigerer NordVPN-servere på selve kartet, søkefeltet eller spesialitetsavsnittet

Threat Protection

• Threat Protection er en spesiell NordVPN-funksjon som automatisk blokkerer annonser, sporere og skadevare-URL-er. Det sletter også skadevare under nedlastinger. Threat Protection fungerer uten en aktiv VPN-tilkobling. Les mer om Threat protection.

Meshnet

Dark Web Monitor

• Dark Web Monitor søker på nettet etter påloggingsinformasjonslekkasjer forbundet med din registrerte NordVPN-e-postadresse.

Forhåndsinnstillinger

Forhåndsinnstillinger lar deg laste et spesifisert sett konfigurasjoner, inkludert servernummer, type, protokoll og mer. Du kan konfigurere innstillingene dine for å oppleve en jevn økt, for eksempel, slik at en strømmetjeneste eller et spill laster umiddelbart!

Hvordan sette opp forhåndsinnstillinger?

Start på preferanser-siden. Du kan enten redigere en eksisterende forhåndsinnstilling eller opprette en ny ved å trykke på Legg til ny.

La oss bygge det fra bunnen av. Etter å ha trykket på Legg til ny, får du se en meny med innstillingene du kan bruke. Gi forhåndsinnstillingen et navn. Velg deretter fra tilgjengelige VPN-protokoller. Hvis du endrer standardinnstillingen Bruk anbefalt, kan du endre servertypen. Her kan du angi en spesialitesserver eller en vanlig som din type.

Avhengig av servertilgjengeligheten kan du også velge en spesifikk region.

Til slutt kan du legge til enten en nettside eller en app til forhåndsinnstillingen. Den kommer til å vises under forhåndsinnstillingens navn på hovedskjermen.

Hvis du trykker på Legg til kobling-knappen, vises et felt for nettstedets URL som du vil ha enkel tilgang til. Etter å ha satt inn URL-en, trykker du på Enter for å registrere den. Når du er ferdig, trykker du på Lagre forhåndsinnstilling, så legges den til på hovedskjermen.

Statistikk

• Statistikk viser deg mer informasjon om tilkoblingen din.

Innstillinger

For å endre applikasjonsinnstillinger og finne ulike funksjoner klikk på tannhjulsikonet nede til høyre i appen:

• Fanen Innstillinger viser appinnstillingene for NordVPN .

Hurtighjelp

• Her finner du dine tilkoblingslogger, en videresending til vårt hjelpesenter eller vår kundestøtte-e-post.

NordVPN-innstillinger

Generelt

• Start appen ved dataoppstart — vipp for å åpne NordVPN-appen automatisk hver gang du slår på enheten din.
  • VPN-protokoll — denne opsjonen vil la deg velge mellom 3 forskjellige tilkoblingsprotokoller (OpenVPN UDP, OpenVPN TCP, og NordLynx).
  • Hjelp oss med å bli bedre — gjør NordVPN bedre ved å sende oss aggregert anonym informasjon.

Auto-connect

• Når du bruker et uklarert nettverk — bytt til automatisk tilkobling til VPN når du er koblet til et nettverket som ikke er lagt til listen over klarerte nettverk.
  • Koble til — du kan velge et spesifikt land fra listen.
  • Nåværende nettverk — viser nettverket du for øyeblikket er koblet til.
  • Klarert nettverk — du blir ikke automatisk koblet til VPN mens du er på et klarert Wi-Fi-nettverk.

Kill Switch

Utseende

• Utseende-innstillinger lar deg legge til en applikasjonen til dokken og menyfeltet. De lar deg også velge mellom mørk og lys modus.

Andre apper

• Fanen Andre apper introduserer andre Nord Security produkter. I tillegg til en skannbar QR-kode som fører deg direkte til nedlasting av NordVPNs mobilapp.

Konto