NordVPN (App Store) installeren op macOS

Dit artikel zal je helpen om de NordVPN-applicatie op je Mac in te stellen en verbinding te maken met een VPN-server.

Opmerking: de NordVPN-app (App Store) is compatibel met macOS 10.15 en nieuwere versies.

Inhoudsopgave:

Downloaden en installeren

De applicatie instellen

Verbinding maken met servers

• Verbinding maken met een specifieke server
  • Verbinding maken met een specifiek land

Functiemenu van NordVPN

Voorkeursinstellingen voor NordVPN

Downloaden en installeren

1. Ga naar de NordVPN-appagina in de App Store of klik op download de App Store-versie van NordVPN op onze downloadpagina:
  2. Ga akkoord met het openen van de App Store.
  3. Wanneer de App Store wordt gelanceerd, klik je op de blauwe knop Kopen en kies je om de app te Installeren.

4. Zodra het downloaden is voltooid, druk je op de knop Openen.

De applicatie instellen en gebruiken

1. Open je Launchpad en klik op het NordVPN-icoontje.
  2. Je kunt in de rechterbovenhoek van het scherm Inloggen of je Aanmelden.

3. Je wordt doorgestuurd naar je Nord Account.

Voer jegeregistreerde e-mailadres en wachtwoord in om in te loggen. Je kunt je ook aanmelden met je Google-account of Apple ID of door een code in te voeren.

Als je een nieuwe gebruiker bent, moet je een Nord Account aanmaken door je e-mailadres en andere vereiste informatie in te voeren.

4. Na het voltooien van de bovenstaande stappen wordt je gevraagd om de NordVPN-app te openen. Ga ermee akkoord om Nord Account altijd toe te staan en toegang te verlenen tot de app.

5. Zodra je bent ingelogd, zie je het hoofdvenster voor NordVPN-applicaties.

Hier kun je NordVPN-servers vinden en navigeren in de kaart zelf, de zoekbalk of het gespecialiseerde gedeelte.

Verbinding maken met servers

1. De knop Snel verbinden in de rechterbovenhoek verbindt je automatisch met een server.
  2. Om verbinding te maken met een specifieke server, klik je op het zoekveld in de linkerbovenhoek van de app. Voer een land, een categorie, of een specifiek server nummer in (bijv. Canada #1224) om te vinden wat je zoekt.
  3. Alle servers in de linkerzijbalk zijn gesorteerd op land en specialiteit.

Om verbinding te maken met een speciale server, plaats je de muisaanwijzer op een van de categorieën onder Speciale servers en klik je op het menu met de drie stippen om een land te selecteren.

4. Om verbinding te maken met een specifiek land, klik je erop.

Functiemenu van NordVPN

Kaart

• Kaart - hier kun je NordVPN-servers vinden en navigeren in de kaart zelf, de zoekbalk of het gespecialiseerde gedeelte.

Threat Protection

• Threat Protection is een speciale NordVPN-functie die automatisch advertenties, trackers en malware-URL's blokkeert. Het verwijdert ook malware tijdens downloads. Threat Protection werkt zonder een actieve VPN-verbinding. Lees meer over Threat Protection.

Meshnet

Dark Web Monitor

• Dark Web Monitor scant het internet op eventuele inloglekken die zijn gekoppeld aan je geregistreerde NordVPN-e-mailadres.

Presets

Presets kun je een gespecificeerde set configuraties laden, inclusief servernummer, type, protocol en meer. Je kunt je instellingen zo configureren dat je sessie soepel verloopt, voor bijvoorbeeld het direct laden van een streamingdienst of een game!

Hoe stel ik presets in?

Begin op de voorkeurenpagina. Je kunt een bestaande preset bewerken of een nieuwe maken door te klikken op Nieuwe toevoegen.

Laten we alles vanaf nul opbouwen. Nadat je op Nieuwe toevoegen hebt gedrukt, zie je een menu met de instellingen die je kunt gebruiken. Geef de preset een naam. Vervolgens krijg je een selectie van beschikbare VPN-protocollen te zien. Als je de standaardinstelling Gebruik aanbevolen wijzigt, krijg je ook toegang tot het wijzigen van het servertype. Hier kun je een speciale server of een gewone server als jouw type instellen.

Afhankelijk van de serverbeschikbaarheid heb je mogelijk ook de keuze om een specifieke regio te selecteren.

Ten slotte kun je een webpagina of een app aan de preset toevoegen. Het wordt weergegeven onder de naam van de preset op het hoofdscherm.

Als je op de knop Link toevoegen klikt, verschijnt er een veld voor de URL van de website waartoe je eenvoudige toegang wilt hebben. Nadat je de URL hebt ingevoerd, druk je op Enter om deze te registreren. Wanneer je klaar bent, druk je op Preset opslaan en wordt deze toegevoegd aan het hoofdscherm.

Statistieken

• Statistieken tonen je meer informatie over je verbinding.

Instellingen

Als je applicatie-instellingen wilt wijzigen en verschillende functies wilt vinden, klik je op het tandwielpictogram in de rechterbenedenhoek van de app:

• Het tabblad Instellingen toont de instellingen van de NordVPN-app.

Snelle hulp

• Hier kun je verbindingslogboeken vinden, een doorverwijzing naar ons Helpcentrum en de e-mail van onze klantenservice.

Instellingen van NordVPN

Algemeen

• Start de app wanneer de computer start — schakel in om elke keer dat je je apparaat inschakelt de NordVPN-app automatisch te openen.
  • VPN-protocol — met deze optie kun je kiezen uit drie verschillende verbindingsprotocollen (OpenVPN UDP, OpenVPN TCP en NordLynx).
  • Help ons te verbeteren — maakt NordVPN beter door ons geaggregeerde anonieme gegevens te sturen.

Automatisch verbinden

• Wanneer je een niet-vertrouwd netwerk gebruikt — schakel dit in om automatisch te worden verbonden met een VPN als je verbonden bent met een netwerk dat niet is toegevoegd aan een lijst met vertrouwde netwerken.
  • Maak verbinding met — je kunt een specifiek land uit de lijst selecteren.
  • Het huidige netwerk — toont het netwerk waarmee je momenteel bent verbonden.
  • Vertrouwd netwerk — je wordt niet automatisch verbonden met een VPN terwijl je op een vertrouwd wifinetwerk zit.

Kill Switch

Weergave

• Met de instellingen voor Weergave kun je een applicatie toevoegen aan je dock, menubalk of aan allebei. Je kunt hier ook kiezen tussen donkere en lichte modi.

Andere apps

• Het tabblad Andere apps introduceert andere Nord Security-producten. Je vindt er ook een scanbare QR-code waarmee je de mobiele NordVPN-applicatie rechtstreeks kunt downloaden.

Account