Installera NordVPN-appen på iPhone eller iPad

Den här handledningen visar dig hur du installerar och använder NordVPN på en iPhone och iPad.

Innehållsförteckning:

Ladda ner och installera
Konfigurera och använda appen
Välja mellan olika servrar

Inställningar

Nedladdning och installation

1. Öppna App Store.
  2. Sök efter NordVPN.

Obs! NordVPN kanske inte visas i App Store i vissa regioner med VPN-begränsningar. Om så är fallet kan du följa den här guiden om hur du laddar ner vår app från sådana platser.

3. Tryck på knappen Ladda ner.

Konfiguration och användning av appen

1. Tryck på NordVPN appikon för att starta den.

2. I huvudmenyn trycker du på REGISTRERA DIG (SIGN UP) för att skapa ett nytt konto eller LOGGA IN (LOG IN) om du redan har ett.

3. Om du inte har ett konto ännu och du ska registrera dig kommer du att dirigeras till NordAccount där du först måste ange din e-postadress, trycka på"fortsätt"(continue) och sedan skapa ett lösenord .Om du redan har inloggningsuppgifter kan du använda dem genom att klicka på knappen "Logga in" (Log in) som du hittar strax under textfältet.

4. 4. När du har registrerat dig kommer du att föras tillbaka till NordVPN-appen där du blir ombedd att välja en prenumeration innan du kan börja använda tjänsten.

5. En integritetsavisering visas. Klicka på Godkänn och fortsätt (Agree & Continue).

6. När du väl är inloggad ser du en karta och knappen Snabbanslutning (Quick Connect) som automatiskt ansluter dig till en server som rekommenderas av vår smarta algoritm, som väljer en server baserat på dina behov och preferenser.

7. När du ansluter för första gången kommer du att bli ombedd att tillåta NordVPN att lägga till VPN-konfigurationer.

8. Det är ett standardmässigt varningsmeddelande, eftersom VPN-konfigurationer är nödvändiga för att ansluta till VPN-servrar. NordVPN är en respektabel VPN-tjänsteleverantör, så tryck på Tillåt (Allow) för att fortsätta.

9. Om du använder Touch ID kommer du att bli ombedd att bekräfta ditt val med ditt fingeravtryck.

10. När du är ansluten blir en landsnål på kartan grön och meddelandet Ansluten till (land) (Connected to (country)) visas ovanför kartan. En VPN-ikon visas också i statusfältet längs skärmens övre kant, så att du vet om du är ansluten.

Att välja mellan olika servrar

1. Tryck på en landsnål och tryck på SNABBANSLUTNING (QUICK CONNECT) för att automatiskt ansluta till den bästa servern för dig i det landet, enligt vår smarta algoritm.

2. Du kan också se de tillgängliga länderna och specialservrarna genom att svepa uppåt från botten i appen utan att ha valt någon landsnål. Tryck på det land där du automatiskt vill ansluta till en server.

3. Du kan trycka på de tre punkterna bredvid ett land för att välja en specifik stad. NNordVPN sorterar tillgängliga servrar baserat på dina behov, så att du kan välja det bästa alternativet.

4. Du kan också trycka på Sök (Search) för att hitta en specifik server med hjälp av dess servernummer.

Hantera favoritservrar

1. För att lägga till en server till dina favoriter trycker du på hjärtikonen bredvid den i serverlistan.

2. För att komma åt dina favoritservrar sveper du uppåt , från skärmens nedre del på huvudkartan. Du kommer att se den nya kategorin Favoriter (Favorites).

VPN-inställningar för iPhone

1. På kartskärmen kan du trycka på menyikonen i det övre högra hörnet för att komma åt kontoinformation och inställningar.

2. Detta är det allmänna avsnittet. Här ser du dina prenumerationsdetaljer och avancerade säkerhetsalternativ, såsom valet av ett VPN-protokoll.

Threat Protection skyddar dig från påträngande annonser, skadliga webbplatser och andra hot.

Menyn VPN-protokoll låter dig välja ditt anslutningsprotokoll (IKEv2, OpenVPN UDP, OpenVPN TCP och NordLynx).

Automatisk anslutning

Med automatisk anslutning aktiverat,körs NordVPN-appen automatiskt och ansluter dig till en säker VPN-server när din telefon är på och ansluten till ett Wi-Fi nätverk

I avsnittet BETRODDA WIFI-NÄTVERK kan du inaktivera automatisk anslutning på specifika wifi-nätverk. Du kan till exempel göra ett undantag för ett betrott wifi-nätverk i hemmet.