Justera operativsystemets konfiguration

1. Lägg till undantag för NordVPN.exe, nordvpn-service.exe, och openvpn-service.exe i din brandvägg.

Om du använder Windows-brandväggen lägger du till följande sex regler.

• Tre utgående regler: en för "nordvpn.exe", en för "nordvpn-service.exe" och en för "openvpn-nordvpn.exe"
  • Tre inkommande regler: en för "nordvpn.exe", en för "nordvpn-service.exe" och en för "openvpn-nordvpn.exe"

Här är en guide till hur du hanterar reglerna för Windows-brandväggen: https://www.digitalcitizen.life/manage-rules-windows-firewall-advanced-security/

Om du använder ett annat brandväggsprogram kan du hitta reglerna i applikationens inställningar.

2. Lägg till undantag för NordVPN.exe, nordvpn-service.exe, och openvpn-nordvpn.exe i din antivirusapplikation. Du hittar vanligtvis det här alternativet i applikationens inställningar.

3. Kontrollera att du har alla de senaste uppdateringarna från Windows installerade på din dator, eftersom vissa saknade säkerhetsuppdateringar kan orsaka anslutningsproblem.

4. Ändra konfigurerad DNS:

• Gå till Kontrollpanelen > Nätverks- och delningscenter > Ändra inställningar för nätverkskort
  • En av de lokala anslutningarna har undernamnet TAP-NordVPN Windows Adapter v9. Högerklicka på den och välj Egenskaper.
  • I listan som visas klickar du på Internet Protocol Version 4 och sedan på Egenskaper.
  • Välj Använd följande DNS-serveradresser och lägg till våra DNS-adresser: 103.86.96.100 och 103.86.99.100.

5. Rensa din nätverksstack:
Ange dessa kommandon i din administratörskommandoprompt ett och ett (här är en handledning i hur du startar kommandoprompten som administratör):

ipconfig /release
ipconfig /flushdns
ipconfig /renew
netsh winsock reset
netsh interface ipv4 reset
netsh interface ipv6 reset
netsh winsock reset catalog
netsh int ipv4 reset reset.log
netsh int ipv6 reset reset.log

Starta om datorn och se om problemet kvarstår.