Konfigurera NordVPN på en router

Den här artikeln är tillgänglig på engelska, franska, tyska, nederländska, italienska, spanska, indonesiska, polska, danska, brasiliansk portugisiska, japanska, koreanska och kinesiska.

Hur du konfigurerar en VPN på din router beror på routerns fasta programvara eller tillverkare. Om du inte kan hitta en handledning för installation av VPN-routern för din routers fasta programvara i följande lista fortsätter du att bläddra nedåt för att få ytterligare instruktioner.

Installationshandledning för routrar och firmware som stöds:

Är du inte säker på om din router stöds och/eller hittar den inte i listan ovan?

Se först om du kan hitta din router i vår lista över routrar som inte stöds.

Om den inte finns där måste du leta upp användarhandboken som följde med routern. Om du inte kan hitta den kan du förmodligen ladda ner den från routertillverkarens webbplats. Sök i manualen efter eventuella omnämnanden av OpenVPN-stöd. Det bör anges om routern har stöd för en OpenVPN-server, en klient eller båda. Din router måste ha stöd för OpenVPN-klienten för att eventuellt kunna stödja en NordVPN-konfiguration. Om du inte hittar den här informationen i manualen kan du överväga att kontakta routerns tillverkare.

Om inget av dessa tips har hjälpt dig att konfigurera en anslutning är du välkommen att kontakta vårt supportteam!

Har routrar inbyggda VPN-tjänster?

Om din router inte stöder VPN-anslutningar finns det routrar som levereras förkonfigurerade med NordVPN. Vår partner FlashRouters erbjuder ett urval av kraftfulla routrar som levereras med NordVPN direkt ur lådan.

För mer information:

• Läs vårt blogginlägg för att förstå varför det kan vara rätt för dig att konfigurera en router med en VPN-anslutning.
  • Kolla in vår lista med rekommendationer för routrar. Det här är våra favoritval när det gäller prestanda och säkerhet.

Kom ihåg: de flesta ISP-utfärdade routrar stöder inte VPN-konfigurationer. Dessutom, Om routern listar ett protokoll som stöds i "pass-through"-läget, kommer det troligen inte att fungera. "Pass-through" betyder helt enkelt att routern inte blockerar VPN-anslutningar från enheter som är anslutna till den. Men det säger inte om du kan konfigurera själva routern.

Tips: Glöm inte att använda ett starkt lösenord på din router, eftersom det hjälper dig att undvika oinbjudna gäster i ditt nätverk. Eftersom det inte är en lätt uppgift att generera och komma ihåg starka och säkra lösenord, rekommenderar vi att du laddar ner vår gratis lösenordshanterare – NordPass. Den genererar automatiskt starka lösenord åt dig och lagrar dem säkert, vilket sparar tid eftersom du slipper återställa dem i framtiden.