Konfigurera NordVPN på en router

Den här artikeln är tillgänglig på engelska, franska, tyska, nederländska, italienska, spanska, indonesiska, polska, danska, brasiliansk portugisiska, japanska och koreanska.

Proceduren för att installera ett VPN på din router beror på din routers programvara eller tillverkare. Om du inte hittar VPN-routerns installationsguide för din routers programvara i följande lista kan du fortsätta att bläddra nedåt för ytterligare instruktioner.

Installationsguider för routrar och programvara som stöds:

Är du osäker på om din router stöds och/eller hittar du den inte i listan ovan?

Först kan du se om du hittar din router i vår lista över routrar som inte stöds.

Om den inte finns där måste du hitta användarmanualen som följde med din router. Om du inte hittar den kan du förmodligen ladda ner den från din routertillverkares webbplats. Sök i manualen efter eventuella omnämnanden av stöd för OpenVPN. Den ska ange om din router stöder en server, klient, eller båda för OpenVPN. Din router måste stödja OpenVPN-klienten för att potentiellt stödja en NordVPN-konfiguration. Om du inte hittar den här informationen i handboken kan du överväga att kontakta din routers tillverkare.

Om din router inte stöder VPN-anslutningar finns det routrar som är förkonfigurerade med NordVPN. Vår partner FlashRouters erbjuder ett urval av kraftfulla routrar som kommer med NordVPN.

Obs! Om din router tillhandahölls av din internetleverantör stöder den förmodligen inte VPN-konfigurationer. Om routern även visar att ett protokoll stöds i "genomströmningsläge" (pass-through) fungerar den troligtvis inte. "Genomströmning" betyder bara att routern inte blockerar VPN-anslutningar från enheter anslutna till den. Men det säger dock inget om huruvida du kan konfigurera själva routern.