Vilka är era DNS-serveradresser?

Den här artikeln är tillgänglig franska, tyska, italienskanederländskajapanska och engelska

De inbyggda NordVPN-applikationerna använder automatiskt NordVPN:s DNS-servrar när de är anslutna till VPN. Detta görs för att förhindra DNS-läckor under en VPN-anslutning, vilket säkerställer att dina DNS-förfrågningar är säkra.

NordVPN:s DNS-serveradresser är 103.86.96.100 och 103.86.99.100

Du kan konfigurera din enhet manuellt för att använda våra DNS-servrar. Detta är praktiskt när du ansluter till NordVPN från en icke-integrerad app (till exempel OpenVPN-klienter från tredje part) eller om du upplever problem med att konfigurera DNS-adresserna i NordVPN-appen. Du kan alternativt använda andra föredragna DNS-servrar.

Här är handledningar om hur du manuellt konfigurerar DNS-servrar på ditt operativsystem:

Windows: Ändra dina DNS-servrar på Windows
macOS: Ändra dina DNS-servrar på macOS
Linux: Ändra dina DNS-servrar på Linux
Android: Ändra dina DNS-servrar på Android
iOS: Ändra dina DNS-servrar på iOS