Wat ziet mijn provider als ik verbonden ben met VPN?

Dit artikel is beschikbaar Engels, Spaans, Italiaans, Frans, DuitsJapansPoolsBraziliaans-PortugeesZweeds en Koreaans.

Wanneer je verbinding maakt met een NordVPN-server, kan jouw provider zien dat je bent verbonden met een IP-adres dat eigendom is van een VPN-dienst, in dit geval NordVPN. Het zou ook je verbindingsduur kunnen zien en de poort waar je VPN-protocol gebruik van maakt. Bovendien ziet de provider hoeveel verkeer er van en naar jouw apparaat reist.

Afgezien hiervan, is het enige dat jouw dienstprovider kan detecteren, het feit dat jouw daadwerkelijke online verkeer voor hen niet zichtbaar is. Dat betekent dat deze niet langer toegang heeft tot de volgende informatie:

• De websites die je bezoekt
  • De specifieke websites waar je naartoe gaat en de duur van je bezoek
  • Jouw browse- en zoekgeschiedenis
  • De bestanden die je downloadt van of uploadt naar niet-versleutelde websites
  • De informatie die je intypt op niet-versleutelde websites

Waarom ziet de provider nog steeds bepaalde informatie?

Jouw dienstprovider verbindt je namelijk met de websites die je wilt bezoeken. Je verstuurt een datapakket, dat werkt als een verzoek, en de provider stuurt het door naar de juiste bestemming. Wanneer je verbinding maakt met een VPN, geef je deze opdracht om dat verzoek naar de VPN-server te sturen.

Maar vanaf dat moment neemt de VPN-server het pakket over en komt de provider nooit te weten wat de eindbestemming is.

Samengevat, de provider ziet deze informatie wanneer je een VPN gebruikt:

• Het IP-adres van de VPN-server
  • Het tijdsstempel van wanneer je verbinding hebt gemaakt
  • De poort die jouw VPN-protocol gebruikt
  • De hoeveelheid gegevens die je verzendt of ontvangt
  • Versleutelde en onleesbare gegevens die tussen jou en de VPN-server reizen

Gebruik dus een VPN om tracering door je provider te blokkeren en je privacy te beschermen

Vermijd online bedreigingen, deel bestanden en maak verbinding met 's werelds grootste netwerk van servers. Geniet van privacy met NordVPN.

Download NordVPN