Installera NordVPN på Android

För att börja använda NordVPN på din Android-enhet behöver du bara ladda ner VPN för Android, logga in (eller registrera dig) och sedan ansluta till en NordVPN-server. Så snart du har anslutit till en NordVPN-server kommer din Android-anslutning att vara säker och privat.

Kolla instruktionerna nedan för en enkel genomgång av stegen. Dessutom hittar du olika sätt som du kan justera NordVPN-appen för Android för att passa dina behov!

Innehållsförteckning:

Ladda ner och installera
Konfigurera och använda appen
Välja mellan olika servrar

Justera VPN-inställningar

(Valfritt) Sidoladda NordVPN-appen

Så här laddar du ner och installerar NordVPN för Android

Ladda först ner NordVPN för Android och installera appen på din Android-enhet.

1. Öppna Play Store.

2. Skriv NordVPN i sökfältet och välj NordVPN-appen. Tryck på Installera (Install).

Så här installerar du NordVPN:s mobilapp för Android

1. När du har installerat appen trycker du på den för att öppna den.

2. I huvudmenyn trycker du på REGISTRERA DIG (SIGN UP) för att skapa ett nytt konto eller LOGGA IN (LOG IN) om du redan har ett.

3. Om du trycker på någon av de två knapparna ovan öppnas din webbläsare och du kommer till vår Nord Account-sida, där du antingen kan logga in eller skapa ett konto.

Observera att om du registrerar dig kommer du att behöva välja en prenumeration innan du kan börja använda tjänsten.

Så här använder du NordVPN:s Android-app

Anslut till en NordVPN-server för att göra din internetanslutning säker och privat. Detta kan göras på flera sätt: genom att trycka på knappen SNABBANSLUTNING (QUICK CONNECT), klicka på ett lands namn i listan över länder eller hitta en server via sökfältet.

Nu vet du hur du konfigurerar ett VPN på Android, men det finns mycket mer som NordVPN kan erbjuda för att göra din upplevelse så bra som möjligt. Låt oss ta en titt på de olika alternativ och funktioner som du kan justera efter dina behov.

Svep uppåt på huvudskärmen för att hitta alla serveralternativ och funktioner.

1. Snabbanslutning (Quick Connect): anslut till den närmaste och minst belastade servern. Den här anslutningsmetoden är användbar när serverplatsens detaljer eller andra inställningar inte är lika viktiga som att få blixtsnabb tillgång till tjänsten.
    2. Trafikdirigering (Traffic routing): trafikdirigering är en av Meshnet-funktionerna. Den låter dig dirigera all din internettrafik via dina vänner eller din andra enhet och använda IP-adressen för den enheten för att få tillgång till internet.
    3. Specialservrar (Specialty servers): NordVPN erbjuder en mängd olika typer av servrar, var och en med unika fördelar. Läs mer om dem i vår artikel: Vad innebär de olika serverkategorierna?
    4. Sökfältet (Search): använd det för att hitta specifika servrar. Du kan skriva in namnet på ett land, en stad, ett servernummer eller till och med namnet på specialkategorin.
    5. Lista över alla länder (All countries): en annan anslutningsmetod – bläddra helt enkelt igenom listan efter det land du vill ansluta till och tryck sedan på landets namn när du hittar det.
    6. Meshnet: den här funktionen låter dig skapa ett säkert och privat nätverk för många enheter över hela världen, få åtkomst till dem på distans och skicka all din onlinetrafik via en annan enhet.
    7. Notiser (Notifications): här hittar du alla nyheter om de senaste uppdateringarna och säkerhetstipsen.
    8. Statistik och inställningar (Statistics and Settings): genom att klicka här hittar du din anslutningsstatistik och genom att trycka på kugghjulsikonen öppnar du inställningsmenyn. Det finns ett separat avsnitt nedan som förklarar alla alternativ som finns där.

Välja mellan olika servrar

Ansluta till ett specifikt land: Svep uppåt för att se listan över länder. Där trycker du på det land du letar efter så ansluts du automatiskt till en server på den platsen.

Alternativt anger knappnålarna på världskartan var vi har servrar och antalet servrar i det landet. Om du trycker på dem får du veta exakt vilka städer vi har servrar i. Du kan trycka på olika knappnålar utan ett nummer och ansluta till önskad stad.

Slutligen kan du också trycka på sökfältet (Search) och skriva in landets namn där.

Ansluta till en specifik stad: Du kan trycka på de tre punkterna bredvid ett land för att välja en specifik stad.

Sökfältet kan vara till hjälp även här. Skriv in namnet på staden så visas den så länge vi har VPN-servrar där.

Ansluta till en specifik server: Har du ett servernummer i åtanke som du vill återanvända? Skriv in numret i sökfältet så ser du servern:

Justera VPN-inställningar

1. På kartskärmen trycker du på användarprofilens ikon i det nedre högra hörnet för att komma åt kontostatistik och inställningar.

2. Tryck på kugghjulet i det övre högra hörnet för att hitta alla appinställningar.

VPN-anslutning

Automatisk anslutning: med det här alternativet kan du få appen att automatiskt ansluta dig till en VPN-server så snart det finns åtkomst till internet. Klicka här för att läsa mer om den här funktionen.
Protokoll: här kan du byta mellan anslutningsprotokollen TCP, UDP och NordLynx. Kort sagt gör TCP-protokollet anslutningen något mer stabil, till nackdel för hastigheten. UDP, å andra sidan, erbjuder motsatsen: en snabbare men inte lika stabil anslutning. NordLynx har det bästa av två världar – det erbjuder hastighet och stabilitet.
Split tunneling: låter dig specificera vilka appar som ska gå via VPN-anslutningen.
DNS: specificerar en viss DNS-server för NordVPN-appen.
Lokal nätverksupptäckt: låter dig förbli osynlig för enheter i ditt lokala nätverk (LAN) när det är inaktiverat.
Uppmätt anslutning: ger dig mer kontroll över dataanvändningen.

Verktyg

Threat protection (lite): skyddar dig från påträngande annonser, webbplatser med skadlig programvara, nätfiskelänkar och andra hot. Läs mer om det på vår funktionssida: Stoppa påträngande annonser med NordVPN:s annonsblockerare
På grund av Googles policyer blockerar CyberSec inte längre annonser för NordVPN-appar som hämtas från Google Play Store. Men det skyddar dig fortfarande från skadliga webbplatser och andra cyberhot. Du kan ladda ner NordVPN-appen med en fungerande annonsblockerare direkt från vår webbplats.
Dark Web Monitor: skannar internet efter eventuella läckor av inloggningsuppgifter som är kopplade till din registrerade e-postadress hos NordVPN. Läs mer om det genom att klicka här.
Tapjacking-skydd: skyddar dig från oavsiktliga frånkopplingar genom att kräva två steg för att inaktivera VPN.

Allmänt

Utseende: inställningssektionen där du kan byta mellan ljust, mörkt och neutralt visningsläge.
Hjälp oss att bli bättre: genom att aktivera den här funktionen kan du dela dina anonyma data för att hjälpa oss att bli bättre i framtiden.

Automatisk anslutning

1. Välj vilka nätverk NordVPN kan använda för att automatiskt upprätta en VPN-anslutning på Android: mobilnätverk, wifi och Ethernet eller Alltid (för alla nätverk).

2. Om du väljer att automatiskt ansluta till den snabbast tillgängliga servern kan du välja en av servrarna från dina senaste anslutningar, en av specialservrarna eller en server i ett visst land.

Observera: avsnittet Betrodda nätverk endast är synligt i lägre versioner än Android 10. Där kan du inaktivera automatisk anslutning på specifika Wi-Fi-nätverk. Du kan till exempel göra ett undantag för ditt hem Wi-Fi om du litar på det. Senare versioner tillåter inte den här funktionen på grund av säkerhetsändringar i Android OS.

(Valfritt) Sidoladda NordVPN-appen

Om du inte kan ladda ner NordVPN från Google Play Store kan du hämta .apk-filen här.

För att installera appen måste du ändra säkerhetsinställningarna på din enhet. Gå till Inställningar > Säkerhet och integritet > Fler inställningar > Installera okända appar. Välj webbläsaren du använde för att ladda ner NordVPN:s .apk-fil och aktivera Tillåt från den här källan.

Android-version 7.0 och tidigare hittar du det här alternativet i Inställningar > Säkerhet > Okända källor.

15 - Unknown Sources_marked.png