Hur kan vi hjälpa dig?

Ämnen

Installera NordVPN IKEv2-applikationen på macOS

Den här artikeln är tillgänglig på engelska, spanska, franska, koreanska, italienska, nederländskaportugisisk-brasilianskpolska och tyska.

Dit artikel helpt u bij het instellen van de NordVPN-toepassing op uw Mac en het verbinden met een VPN-server. Deze app maakt gebruik van het betrouwbare en snelle IKEv2 / IPSec VPN-protocol, dat voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen.

Opmerking: De IKEv2-app is compatibel met macOS 10.12 en latere versies.

Inhoud:

1. Downloaden en installeren
  2. De toepassing instellen en gebruiken
  3. Kiezen tussen verschillende servers
  4. Voorkeuren

Downloaden en installeren

1. Ga naar de NordVPN IKEv2 app-pagina in de App Store: https://apps.apple.com/us/app/nordvpn-vpn-fast-secure/id905953485#?platform=mac

Eller klicka på "ladda ner App Store-versionen av NordVPN" på vår nedladdningssida.

2. Klik op In Mac App Store weergeven.

Länk för nedladdning från App Store

3.  Als de App Store opent klikt u op de blauwe Krijgen-knop.

Hämta NordVPN IKE-versionen från Apple App Store

4. Zodra het downloaden is voltooid klikt u op de groene App installeren- knop.

Installera NordVPN IKE-versionen från Apple App Store

De toepassing instellen en gebruiken

1. Open uw Launchpad en dubbelklik op het NordVPN IKE- pictogram.

När du har installerat NordVPN kan du hitta appen i startfältet

2. Als u een NordVPN-account hebt, klikt u op Log In (Inloggen) in de rechterbovenhoek van het scherm. Ingeval u geen account hebt, klikt u in de rechterbovenhoek van het scherm op Sign In (Aanmelden).

Huvudskärmen i NordVPN-appen

3. Als u wilt inloggen, voert u uw NordVPN-e-mailadres en wachtwoord in en klikt u op onderstaande blauwe Log In (Inloggen)-knop.

Inloggningsskärmen

Kiezen tussen verschillende servers:

1. De Quick Connect (Snel verbinden)-knop in de rechterbovenhoek van het scherm verbindt via ons slimme algoritme automatisch met een aanbevolen server.

Knappen för snabbanslutning

2. Als u voor de eerste keer een verbinding maakt vraagt de, neagent toegang tot NordVPN in uw Keychain. Voer uw Mac-wachtwoord in en klik op Always Allow (Sta altijd toe).

Nyckelring

3. In het hoofdscherm van de app ziet u onze landenlijst en kaart. U kunt via de linker zijbalk naar servers bladeren. U kunt ook verbinding maken met een specifiek land door op de desbetreffende kaartpin te klikken. Als u verbonden bent, wordt de landpin groen. Het statuslabel PROTECTED (BESCHERMD) bovenaan het scherm geeft aan dat u bent met een VPN-server verbonden.  Daarnaast is er naast de knop 'Loskoppelen' een schildpictogram. Als u hierop drukt, worden een paar opties onthuld die verband houden met het pauzeren van de verbinding

Funktioner som finns på huvudskärmen: serverkarta, förinställningar, senaste anslutningar, skyddade servrar, snabbkopplingsknapp med mera.
  4. Als u verbinding wilt maken met een , klikt u op het veld Search... (Zoeken...) in de linkerbovenhoek van de app. Voer een land in, een categorie of een bepaald servernummer (bijv. US 3612) om te zoeken naar wat u nodig hebt.
    Als u verbinding wilt maken met een specifieke server, likt u op het veld Search... (Zoeken) veld in de linkerbovenhoek van de app. Voer een land, regio, een categorie of een specifiek servernummer (bijvoorbeeld 2905) in om te vinden wat u nodig hebt.

Skriv in "United States" i sökfältet.
    Du kan också skriva in namnet på staten.
    Du kan också skriva in servernumret i sökfältet.
  5. De linkerzijbalk geeft al onze servers, gerangschikt op land en specialiteit weer.

Vänsterfältet innehåller alla länder, förinställningar och kategorin specialservrar.

6. Als u de muisaanwijzer op een land in de lijst plaatst, kunt u op het drie stippen-menu klikken dat verschijnt om een specifieke regio of server te kiezen om verbinding mee te maken.

Tryck på de tre prickarna bredvid landets namn.

Välja ett servernummer.

Favorieten beheren

1. U kunt een server aan uw favorieten toevoegen door op het hartsymbool ernaast te klikken. Beweeg in de zijbalk eerst over een land en klik vervolgens op het drie stippen-menu. Klik op Servers en kies uw favorieten uit de lijst.

Välja en favoritserver genom att trycka på hjärtsymbolen

2. Uw favoriete servers verschijnen in hun eigen categorie, genaamd My Favourites (Mijn favorieten). U kunt er verbinding mee maken zoals met elke andere server.

Efter att ha tryckt på hjärtsymbolen visas servern i avsnittet Mina favoriter.

Voorkeuren

Klik op Preferences (Voorkeuren) in de linkerbovenhoek van het app-venster om toegang te krijgen tot de app-voorkeuren.

Alternativknappen finns i det övre vänstra hörnet.

Met het menu Voorkeuren kunt u extra functies beheren, zoals het Auto Connect (Automatisch verbinden) van de app wanneer u bent verbonden met een Wi-Fi-netwerk. U kunt ook een land specificeren om automatisch mee te verbinden.

Avsnittet för allmänna inställningar

Avsnittet för inställningar för automatisk anslutning.

Avsnittet för förinställda inställningar.

Presets

Met Presets u met één klik op de knop een bepaalde set configuraties laden, waaronder servernummer, type, protocol en meer! U veel toepassingen voor deze functie, waaronder, maar niet beperkt tot: direct laden van een streaming dienst of een game, samen met de nodige instellingen om een soepele sessie te ervaren.

Hoe werkt het?

Het begint op de voorkeurenpagina, zoals hierboven afgebeeld. U een bestaande voorinstelling bewerken of uw eigen voorinstelling maken door op Nieuw (Add new) toevoegen te drukken.

Ställa in förinställningarna

In dit geval zullen we het toevoegen van een nieuwe, en het opbouwen van het vanaf nul. Nadat u op Nieuw toevoegen hebt gedrukt (Add new), ziet u een menu waarmee u de instellingen selecteren die u wilt gebruiken. In eerste instantie moet je de voorinstelling een naam geven. Vervolgens krijgt u een selectie van beschikbare VPN-protocollen te zien. Als u deze wijzigt vanuit de standaardinstelling 'Aanbevolen gebruiken...' u krijgt ook toegang tot het wijzigen van het servertype. Hier u een speciale server (Specialty server) of een gewone als uw type instellen.

Välja namn och anslutningsprotokoll för förinställningen.

Välja ett land för en förinställning.

Afhankelijk van de beschikbaarheid van de server van het type dat u selecteert, u ook de keuze hebben om een specifiek gebied of servernummer te selecteren.

Välja servernummer för förinställning.

Ten slotte u ook een webpagina of een app toevoegen aan de voorinstelling. Het zal worden weergegeven onder de vooraf ingestelde naam op het hoofdscherm.

Lägga till appar och/eller länkar för förinställningar

Als u op link Toevoegen drukt (Add link), verschijnt er een veld waar u de URL van de website invoegen waartoe u gemakkelijk toegang wilt hebben. Druk na het invoegen van de URL op Enter om deze te registreren.

Lägga till en länk till förinställningen

Lägga till en länk till förinställningen

Wanneer u klaar bent met het instellen van de configuratie, drukt u gewoon op Voorinstelling opslaan (Save Preset) en wordt deze toegevoegd aan het hoofdscherm.

Förinställningar visas på huvudskärmen efter att du har ställt in dem.