Rutter som inte stöds av NordVPN-tjänsten

Den 1 december 2018 slutade NordVPN:s servrar att stödja L2TP/IPsec- och PPTP-anslutningar. Mer om det i den här artikeln.

Om du använder någon av routrarna nedan med dess inbyggda firmware kommer du inte att kunna använda den med vår tjänst:

• Arris
  • Belkin
  • Cisco
  • D-Link
  • Huawei
  • Linksys (förutom WRT32X/WRT32XB AC3200 )
  • Netgear
  • TRENDnet
  • Tenda
  • TotoLink
  • Ubee
  • De flesta routrar som tillhandahålls av internetleverantörer som nämndes ovan

Du kan installera följande anpassade firmware på vissa av de ovannämnda modellerna för att få dem att fungera:

Andra tips för routeranslutning:

• Om din router stöder OpenVPN-protokollet kan du söka i vår kunskapsbas efter namnet på dess tillverkare. Du bör hitta en handledning om hur du konfigurerar det. Du kan också kolla in vår sektion med handledningar för router under kategorin Anslutning (Connectivity). Om du inte hittar installationsguiden för din router kan du kontakta vår kundtjänst för hjälp.
  • Om du vill ha en router med inbyggd säkerhet och anonymitet som tillhandahålls av NordVPN rekommenderar vi att du går till våra partner på FlashRouters. De erbjuder förkonfigurerade routrar som ger förstklassig säkerhet och prestanda.
  • Här är vår lista över rekommenderade routrar för NordVPN.