Routrar som inte stöds av NordVPN-tjänsten

Den här artikeln är tillgänglig på engelska, spanska, franska, italienska, nederländskabrasiliansk portugisiska, koreanskapolskajapanskakinesiska och tyska.

Den 1 december 2018 slutade NordVPN:s servrar att stödja L2TP/IPsec- och PPTP-anslutningar. Mer om det i den här artikeln.

Om du använder någon av routrarna nedan med dess inbyggda firmware kommer du inte att kunna använda den med vår tjänst:

• Arris
  • Belkin
  • Cisco
  • D-Link
  • Huawei
  • Linksys (förutom WRT32X/WRT32XB AC3200 )
  • Netgear
  • TRENDnet
  • Tenda
  • TotoLink
  • Ubee
  • De flesta routrar som tillhandahålls av internetleverantörer som nämndes ovan

Du kan installera anpassad firmware på några av dessa modeller:

DD-WRT: https://wiki.dd-wrt.com/wiki/index.php/Supported_Devices
Tomato: https://tomato.groov.pl/?page_id=69
Padavan: https://en.techinfodepot.shoutwiki.com/wiki/List_of_Padavan_firmware_supported_devices
OpenWRT: https://wiki.openwrt.org/toh/start
Merlin: https://github.com/RMerl/asuswrt-merlin/wiki/Supported-Devices

Här kan du kolla vilka routrar vi rekommenderar.

Om din router stöder OpenVPN-protokollet kan du söka i vår kunskapsbas efter namnet på dess tillverkare. Du bör hitta en handledning om hur du konfigurerar det. Du kan också kolla in vårt handledningsavsnitt Router under kategorin Anslutning (Connectivity). Om du inte hittar installationsguiden för din router, kontakta vår kundsupport för att få hjälp.

Om du vill ha en router med säkerhet och anonymitet som NordVPN tillhandahåller direkt, gå till våra partners på FlashRouters. De erbjuder förkonfigurerade routrar som ger förstklassig säkerhet och prestanda.