Installera NordVPN på Debian, Ubuntu, Raspberry Pi, Elementary OS och Linux Mint

NordVPN:s Linux-app är det rekommenderade alternativet för anslutning till NordVPN-servrar från Linux-enheter. Vi skapade den med din användarupplevelse i åtanke, med enkel åtkomst till funktioner som Threat Protection, Automatisk anslutning och automatiserad Kill Switch.

För att börja använda NordVPN-applikationen för Linux följer du stegen nedan.

Installationsprocess

1. Ladda ner NordVPN:s Linux-klient genom att öppna Terminal, skriva kommandot nedan och följa instruktionerna på skärmen:

sh <(curl -sSf https://downloads.nordcdn.com/apps/linux/install.sh)

Obs: Om du inte har ett curl-paket, vilket framgår av att ovanstående inte fungerar, kan du alternativt använda detta kommando:
sh <(wget -qO – https://downloads.nordcdn.com/apps/linux/install.sh)

Dessutom, om du får följande problem: Whoops! Permission denied accessing /run/nordvpn/nordvpnd.sock, behöver du bara skriva följande kommando: sudo usermod -aG nordvpn $USER och sedan starta om din enhet.

1. Logga in på ditt NordVPN-konto:

nordvpn login

1. Anslut till en NordVPN-server:

nordvpn connect

Inställningar

För att få åtkomst till NordVPN-klientens inställningar skriver du kommandot nordvpn i Terminal.

Här är listan över tillgängliga kommandon:

nordvpn login – logga in.
nordvpn connect eller nordvpn c – anslut till VPN. För att ansluta till specifika servrar använder du nordvpn connect <country_code server_number> (t.ex. nordvpn connect uk715).
nordvpn disconnect eller nordvpn d – koppla från VPN.
nordvpn c double_vpn – anslut till närmaste Dubbel VPN-server.
nordvpn connect --group double_vpn <country_code> – anslut till ett specifikt land med Dubbel VPN-servrar.
nordvpn connect --group p2p <country_code> – anslut till ett specifikt land med P2P-servrar.

nordvpn connect P2P – anslut till en P2P-server.
nordvpn connect The_Americas – anslut till servrar i Nord- och Sydamerika.
nordvpn connect Dedicated_IP – anslut till en server för dedikerade IP-adresser.

nordvpn set eller nordvpn s – ställ in ett konfigurationsalternativ.
Möjliga alternativ:
nordvpn set threatprotectionlite on eller off – aktivera eller inaktivera Threat Protection Lite.
nordvpn set killswitch on eller off – aktivera eller inaktivera Kill Switch.
nordvpn set autoconnect on eller off – aktivera eller inaktivera automatisk anslutning. Du kan ställa in en specifik server för automatisk anslutning med nordvpn set autoconnect on country_code+server_number. Exempel: nordvpn set autoconnect on us2435.

nordvpn set notify on eller off – aktivera eller inaktivera aviseringar.
nordvpn set dns 1.1.1.1 1.0.0.1 – ställ in anpassad DNS (du kan ställa in en enda DNS eller två som visas i det här kommandot).
nordvpn set protocol udp eller tcpväxla mellan UDP- och TCP-protokoll.
nordvpn set obfuscate on eller off – aktivera eller inaktivera dolda servrar.
nordvpn set technology – konfigurera anslutningsteknik (OpenVPN eller NordLynx).
nordvpn set meshnet on – aktivera Meshnet på din enhet.
nordvpn set lan-discovery enable eller disable – aktivera/inaktivera LAN-upptäckt.
nordvpn set lan-discovery --help – få mer information om LAN-upptäckt.

nordvpn whitelist add port 22 – lägg till en regel för att placera en specifik inkommande port på frilistan. Du kan lägga till flera portar på frilistan – separera helt enkelt deras nummer med ett mellanslag.
nordvpn whitelist remove port 22 – ta bort regeln för att placera en specifik port på frilistan.
nordvpn whitelist add subnet 192.168.0.0/16 – lägg till en regel för att placera ett specifikt subnät på frilistan.
nordvpn whitelist remove subnet 192.168.0.0/16 – ta bort regeln för att placera ett specifikt subnät på frilistan.

nordvpn account – se kontoinformation.
nordvpn register – registrera ett nytt användarkonto.
nordvpn rate – betygsätt kvaliteten på din senaste anslutning (1–5).
nordvpn settings – se de aktuella inställningarna.
nordvpn status – se anslutningsstatusen.
nordvpn countries – se landslistan.
nordvpn cities – se stadslistan. T.ex.: nordvpn cities united_states
nordvpn groups – se en lista över tillgängliga servergrupper.
nordvpn logout – logga ut.
nordvpn help eller nordvpn h – se listan över tillgängliga kommandon eller hjälp för ett specifikt kommando.

Du kan få en omfattande förklaring av alla kommandon genom att använda kommandot man nordvpn i Terminal.