Installera NordVPN på Debian, Ubuntu, Raspberry Pi, Elementary OS och Linux Mint

Den här artikeln är tillgänglig på engelska, spanska, franska, koreanska, italienska, nederländskaportugisisk-brasilianskpolskajapansk och tyska.

NordVPN:s Linux-app är det rekommenderade alternativet för anslutning till NordVPN-servrar på din Linux-enhet. Vi utvecklade den med er upplevelse i åtanke, med enkel åtkomst till funktioner som CyberSec, automatisk anslutning och automatiserad Kill Switch .

Denna handledning förklarar hur du laddar ner och installerar NordVPN-appen, loggar in och ansluter till våra servrar. Du kan också hitta en förklaring av olika inställningar.

Ladda ner VPN-appen

1. Ladda ner NordVPN:s Linux-klient genom att öppna terminalen, skriva kommandot nedan och följa instruktionerna på skärmen:

sh <(curl -sSf https://downloads.nordcdn.com/apps/linux/install.sh)

Obs: Om du inte har ett curl-paket, vilket framgår av att ovanstående inte fungerar, kan du alternativt använda detta kommando:
sh <(wget -qO - https://downloads.nordcdn.com/apps/linux/install.sh)

Dessutom, om du får följande problem: Whoops! Permission denied accessing /run/nordvpn/nordvpnd.sock, behöver du bara skriva följande kommando: sudo usermod -aG nordvpn $USER och sedan starta om din enhet.

2. Logga in på ditt NordVPN-konto:

nordvpn login

3. Anslut till en NordVPN-server:

nordvpn connect

Inställningar

För att få åtkomst till NordVPN-klientens inställningar skriver du kommandot nordvpn i terminalen.

Här är listan över tillgängliga kommandon:

nordvpn login – logga in.
nordvpn connect eller nordvpn c – anslut till VPN. För att ansluta till specifika servrar använder du nordvpn connect <country_code server_number> (t.ex. nordvpn connect uk715)
nordvpn disconnect eller nordvpn d – koppla från VPN.
nordvpn connect US -g double_vpn – anslut till en Double VPN-server där det första hoppet är ett specifikt land

nordvpn connect P2P – anslut till en P2P-server.
nordvpn connect The_Americas – anslut till servrar i Nord- och Sydamerika
nordvpn connect Dedicated_IP – anslut till en dedikerad IP-server.

nordvpn set eller nordvpn s – ställ in ett konfigurationsalternativ.

Möjliga alternativ:
nordvpn set cybersec on eller off – aktivera eller inaktivera CyberSec
nordvpn set killswitch on eller off – aktivera eller inaktivera Kill Switch
nordvpn set autoconnect on eller off – aktivera eller inaktivera automatisk anslutning. Du kan ställa in en specifik server för automatisk anslutning med nordvpn set autoconnect on country_code+server_number. Exempel: nordvpn set autoconnect on us2435.
nordvpn c double_vpn - Anslut till närmaste Double VPN-server.
nordvpn connect --group double_vpn <country_code> - Anslut till ett visst land med DoubleVPN-servrar.

nordvpn set notify on eller off – aktivera eller inaktivera aviseringar
nordvpn set dns 1.1.1.1 1.0.0.1 – ställ in anpassad DNS (du kan ställa in en enda DNS eller två så som visas i det här kommandot).
nordvpn set protocol udp eller tcp – växla mellan UDP- och TCP-protokoll
nordvpn set obfuscate on eller off – aktivera eller inaktivera dolda servrar.
nordvpn set technology – ställ in anslutningsteknik (OpenVPN eller NordLynx )

nordvpn whitelist add port 22 – lägg till en regel för att vitlista en specifik inkommande port. Du kan också vitlista flera portar – separera bara deras nummer med ett mellanslag.
nordvpn whitelist remove port 22 – ta bort regeln för att vitlista en specifik port.
nordvpn whitelist add subnet 192.168.0.0/16 – lägg till en regel för att vitlista ett specifikt subnät.
nordvpn whitelist remove subnet 192.168.0.0/16 – ta bort regeln för att vitlista ett specifikt subnät.

nordvpn account – se kontoinformation
nordvpn register – registrera ett nytt användarkonto
nordvpn rate – betygsätt kvaliteten på din senaste anslutning (1–5)
nordvpn settings – se de aktuella inställningarna.
nordvpn status – se anslutningsstatusen.
nordvpn countries – se listan över länder.
nordvpn cities – se listan över städer. T.ex.: nordvpn cities united_states
nordvpn groups – se en lista över tillgängliga servergrupper.
nordvpn logout – logga ut.
nordvpn help eller nordvpn h – se listan över tillgängliga kommandon eller hjälp för ett specifikt kommando.

Du kan få en omfattande förklaring av alla kommandon genom att använda kommandot man nordvpn i terminalen.

Tips: Säkerheten hos din VPN-anslutning beror också på ditt kontolösenord. Glöm inte att använda ett starkt lösenord för ditt konto, eftersom det hjälper dig att undvika credential stuffing-attacker och kommer att hålla dina anslutningar säkra och ostörda.

Eftersom det inte är en lätt uppgift att generera och komma ihåg starka och säkra lösenord rekommenderar vi att du laddar ner vår gratis lösenordshanterare – NordPass. Den genererar automatiskt starka lösenord åt dig och lagrar dem säkert, vilket sparar tid eftersom du slipper återställa dem i framtiden.