Vad är SmartDNS?

SmartDNS är en teknik som låter dig komma åt innehåll på din smart-tv som kanske inte är tillgängligt i din region. SmartDNS är integrerat i NordVPN SmartPlay, så du behöver bara ha en NordVPN-prenumeration för att komma åt den.

SmartDNS skyddar inte dina enheter på samma sätt som en VPN-anslutning gör – det ger endast åtkomst till streaming-innehåll. Tänk på att det kanske inte fungerar med alla streaming-tjänster du kan komma åt när du är ansluten till NordVPN.

Streaming-tjänster som stöds av SmartDNS:

• ABC Go (USA)
  • Amazon Prime (USA)
  • Disney Plus (USA)
  • Fox Now / Sports Go / News / Showtime (USA)
  • HBO Now (USA)
  • Netflix Originals
  • Paramount+
  • Peacock TV

Så här använder du SmartDNS med ett VPN

Börja med att vitlista din ursprungliga IP-adress – den du har när ditt VPN är avstängt. Se till att vitlista IPv4-adressen och inte IPv6, eftersom vi inte stöder IPv6 ännu.

Så här vitlistar du din IP-adress

Det krävs bara tre steg:

1. Koppla från NordVPN (eller någon annan VPN-anslutning).
  2. Gå till kontrollpanelen för Nord konto > Tjänster (Services) > NordVPN och klicka på Aktivera (Enable) på fliken SmartDNS.

Ekrano kopija 2023-10-18 121657.png
  3. Aktivera SmartDNS-funktionen genom att klicka på Aktivera SmartDNS (Activate SmartDNS).

Ekrano kopija 2023-10-18 121852.png

Aktiveringen kan ta upp till 10 minuter. Under tiden kommer statusen att visas som Väntande (Pending).

Så här ställer du in vår SmartDNS-funktion på din enhet:

Så här installerar du SmartDNS på NordVPN för följande enheter:

Använd följande DNS-servrar för att få instruktioner för andra enheter:

Primär: 103.86.96.103

Sekundär (om tillgänglig): 103.86.99.103

Om du fortfarande upplever problem kan du kontakta vårt supportteam via chatt eller e-post.

NordVPN-tjänsten får aldrig användas för att kringgå upphovsrättsregler. NordVPN varken uppmuntrar, accepterar eller stöder användningen av tjänsten för sådana ändamål. För mer information kan du läsa NordVPN:s Användarvillkor.