Hva er SmartDNS?

SmartDNS er en teknologi som lar deg få tilgang til innhold på smart-TV-en som kanskje ikke er tilgjengelig i området ditt. SmartDNS er integrert i NordVPN SmartPlay, så du trenger bare å ha et NordVPN-abonnement for å få tilgang til det.

SmartDNS beskytter ikke enhetene dine på samme måte som en VPN-tilkobling — det gir rett og slett tilgang til strømbart innhold. Husk at det kanskje ikke fungerer med alle strømmetjenestene du kan få tilgang til mens du er koblet til NordVPN.

Strømmetjenester som støttes av SmartDNS:

• ABC Go (USA-regionen)
  • Amazon Prime (USA-regionen)
  • Disney Plus (USA-regionen)
  • Fox Now / Sports Go / News / Showtime (USA-regionen)
  • HBO Now (USA-regionen)
  • Netflix Originals
  • Paramount+
  • Peacock TV

Slik bruker du SmartDNS med et VPN

Først – hviteliste den opprinnelige IP-adressen din – den du har når VPN-et ditt er avslått. Sørg for å hviteliste IPv4-adressen og ikke IPv6, siden vi ikke støtter IPv6 ennå.

Slik hvitelister du IP-adressen din

Du trenger kun å følge tre trinn:

1. Koble fra NordVPN (eller en annen VPN-tilkobling).
  2. Gå til Nord-kontoens kontrollpanel > Tjenester > NordVPN og klikk på Aktiver (Enable) i SmartDNS-fanen.

Ekrano kopija 2023-10-18 121657.png

3. Aktiver SmartDNS-funksjonen ved å klikke på Aktiver SmartDNS (Activate SmartDNS).

Ekrano kopija 2023-10-18 121852.png

Aktiveringen kan ta opptil ti minutter. I mellomtiden vises statusen som Ventende (Pending).

Slik konfigurerer du SmartDNS-funksjonen vår på enheten din:

Slik konfigurerer du SmartDNS på NordVPN for følgende enheter:

For instruksjoner for andre enheter, kan du bruke disse DNS-servere:

Primær: 103.86.96.103

Sekundær (hvis tilgjengelig): 103.86.99.103

Vær klar over at NordVPN-tjenesten aldri bør brukes til å omgå regler om opphavsrett. NordVPN hverken promoterer for, tolererer eller støtter bruk av tjenesten til slike formål. For mer informasjon kan du lese NordVPNs tjenestevilkår.