Hva er DNS-serveradressene dine?

Denne artikkelen er tilgjengelig på engelsk, fransk, tysk, italiensk, nederlandsk, japansk, koreansk, og taiwansk.

De opprinnelige NordVPN-applikasjonene bruker automatisk NordVPNs DNS-servere når de er koblet til VPN. Dette gjøres for å forhindre DNS-lekkasjer under en VPN-tilkobling, og for å sikre at DNS-forespørslene dine er trygge.

NordVPNs DNS-serveradresser er 103.86.96.100 og 103.86.99.100

Du kan konfigurere enheten din manuelt for å bruke DNS-serverne våre. Dette er praktisk når du kobler til NordVPN fra en ikke-original app (for eksempel tredjeparts OpenVPN-klienter) eller hvis det oppstår problemer med å konfigurere DNS-adressene i NordVPN-appen. Du kan alternativt bruke andre DNS-servere.

Her er veiledninger om hvordan du manuelt konfigurerer DNS-servere på operativsystemet:

Windows: Endre DNS-servere på Windows
macOS: Endre DNS-servere på macOS
Linux: Endre DNS-servere på Linux
Android: Endre DNS-servere på Android
iOS: Endre DNS-servere på iOS