Endre DNS-servere på Linux med NordVPN

Merk: når du er koblet til en NordVPN-server, brukes NordVPNs private DNS-servere som standard.

For å bruke NordVPNs private DNS-servere på Linux når de ikke er koblet til en NordVPN-server, følg en av de to metodene:

Bruker Network Manager

1. Åpne Innstillinger, og velg deretter enten Nettverk eller Wi-Fi basert på nettverkstypen din.
  2. Klikk på girknappen og gå til IPv4-fanen.
  3. Ved siden av DNS deaktiverer du automatisk bryteren.
  4. I DNS-feltet skriver du inn 103.86.96.100 og 103.86.99.100 atskilt med komma:
    103.86.96.100,103.86.99.100
    4bc8f404-57c2-4b8a-88e2-fc1344d7c635 (1).png
  5. Klikk på Bruk.
  6. Åpne Terminal og kjør følgende kommando for å starte Network Manager-demonen på nytt:
    sudo systemctl restart NetworkManager
  7. Skriv inn sudo-passordet ditt.

Bruke terminalen

1. Åpne terminalen ved å trykke Ctrl + Alt + T på tastaturet, og kjør følgende kommando:
    sudo nano /etc/systemd/resolved.conf
  2. Finn DNS- og FallbackDNS-linjene.
  3. Fjern kommentarene til linjene ved å fjerne hash-symbolene (#).
  4. Skriv inn DNS-adressene som følger:
    DNS=103.86.96.100
    FallbackDNS=103.86.99.100
  5. Trykk Ctrl + X, Y og Enter-tastene for å avslutte og lagre endringene.
  6. Kjør følgende kommando for å sikre at nettverksendringene blir brukt:
    sudo systemctl restart systemd-resolved
  7. Hvis du blir bedt om det, skriv inn sudo-passordet ditt.