De NordVPN-app installeren op iPhone of iPad

Deze zelfstudie leert je hoe je NordVPN installeert en gebruikt op een iPhone en iPad

Inhoudsopgave:

Downloaden en installeren
De app instellen engebruiken
Kiezen tussen verschillende servers

Instellingen

Downloaden en installeren

1. Open de App Store.
  2. Zoek naar NordVPN.

Opmerking: NordVPN verschijnt mogelijk niet in de App Store in bepaalde regio's met VPN-beperkingen. Als dat het geval is, volg dan dezehandleiding voor het downloaden van onze app vanaf dergelijke locaties.

3. Tik op de knop Downloaden button.

De app instellen en gebruiken

1. Tik op het pictogrampictogram van de NordVPN-app om deze op te starten.

2. Tik in het hoofdmenu op ANMELDEN (SIGN UP) om een nieuw account aan te maken of op INLOGGEN (LOG IN) als je er al een hebt.

3. Als je nog geen account hebt en je gaat je aanmelden, word je doorgestuurd naar NordAccount waar je eerst jouw e-mailadres moet invoeren, druk op 'Doorgaan' en maak vervolgens een wachtwoord aan. Als je al inloggegevens hebt, kun je deze gebruiken door op de knop 'Inloggen', die zich net onder het invoerveld bevindt, te klikken.

4. Zodra je je aanmeldt, word je teruggebracht naar de NordVPN-app waar je wordt gevraagd een abonnement te kiezen voordat je de dienst kunt gaan gebruiken.

5. Er verschijnt een privacymelding. Klik op Akkoord en doorgaan.

6. Eenmaal ingelogd, zie je een kaart en de knop Snel verbinden, die je automatisch verbindt met een server die je wordt aanbevolen door ons slimme algoritme dat een server kiest op basis van jouw behoeften en voorkeuren.

7. Wanneer je voor de eerste keer verbinding maakt, word je gevraagd NordVPN toe te staan VPN-configuraties toe te voegen.

8. Dit is een standaard waarschuwingsbericht, omdat VPN-configuraties nodig zijn om verbinding te maken met VPN-servers. NordVPN is een respectabele VPN-dienstprovider, dus tik op Toestaan om door te gaan.

9. Als je Touch ID gebruikt, word je gevraagd jouw keuze te bevestigen met je vingerafdruk.

10. Eenmaal verbonden, wordt een landspeld op de kaart groen en zie je boven de kaart het bericht Verbonden met (land). Er verschijnt ook een VPN-pictogrampictogram in de statusbalk langs de bovenrand van het scherm om je te laten weten of je verbonden bent.

Kiezen tussen verschillende servers

1. Tik op een landspeld en druk op SNEL VERBINDEN om automatisch verbinding te maken met de beste server voor jou in dat land, zoals bepaald door ons slimme algoritme.

2. Je kunt ook de beschikbare landen en specialiteits servers bekijken door vanaf de onderkant van de app by omhoog te vegen zonder geselecteerde landspelden. Tik op het land waarin je automatisch verbinding wilt maken met een server.

3. Je kunt op de drie stippen naast een land tikken om een specifieke stadte selecteren. NordVPN sorteert de beschikbare servers op basis van jouw behoeften, zodat je de beste optie kunt kiezen.

4. Je kunt ook op Zoeken tikken om een specifieke server te vinden aan de hand van het servernummer.

Favoriete servers beheren

1. Om een server aan je favorieten, toe te voegen, tik je op het hart-pictogrampictogram ernaast in de serverlijst.

2. Om toegang te krijgen tot jouw favoriete servers, veeg je omhoog vanaf de onderkant van het scherm terwijl je je op de hoofdkaart. bevindt. Je ziet een nieuwe categorie Favorieten.

VVPN-instellingen voor iPhone

1. Op het kaartscherm kun je op het menu-pictogrampictogram in de rechterbovenhoek tikken om toegang te krijgen tot accountgegevens en instellingen.

2. Dit is het algemene gedeelte. Hier ziet je jouw abonnementsgegevens en geavanceerde beveiligingsopties, zoals de keuze van een VPN-protocol.

Threat Protection beschermt je tegen opdringerige advertenties, kwaadaardige sites en andere bedreigingen.

In het menu VPN-protocol kun je jouw verbindingsprotocol kiezen (IKEv2, OpenVPN UDP , OpenVPN TCP en NordLynx).

Automatisch verbinden

Als Auto-Connect is ingeschakeld, wordt de NordVPN-app automatisch uitgevoerd en word je verbonden met een beveiligde VPN-server wanneer je telefoon aan staat en is verbonden met een Wifi netwerk

In het gedeelte VERTROUWDE WIFI-NETWERKEN kun je Automatisch verbinden uitschakelen op specifieke netwerken. Je kunt bijvoorbeeld een uitzondering maken voor een vertrouwd Wifiwifi thuisnetwerk.