Niet ondersteunde routers

Op 1 december 2018 stopten de servers van NordVPN met het ondersteunen van L2TP/IPsec- en PPTP-verbindingen. Meer daarover in dit artikel.

Als je een van de onderstaande routers gebruikt met hun native firmware, kun je ze niet gebruiken met onze dienst:

• Arris
  • Belkin
  • Cisco
  • D-Link
  • Huawei
  • Linksys (behalve WRT32X/WRT32XB AC3200)
  • Netgear
  • TRENDnet
  • Tenda
  • TotoLink
  • Ubee
  • De meeste door internetproviders geleverde routers die hierboven zijn genoemd

Op sommige van deze modellen kun je aangepaste firmware installeren:

Andere tips voor een goede routerverbinding:

• Als je router het OpenVPN-protocol ondersteunt, zoek je in onze kennisbank naar de naam van de fabrikant. Hier zul je een tutorial vinden over hoe je de router kunt instellen. Je kunt ook onze routertutorials bekijken onder de categorie Connectiviteit. Als je de installatiehandleiding voor je router niet kunt vinden, neem dan contact op met onze klantenservice voor hulp.
  • Als je een router zoekt met de out-of-the-box beveiliging en privacy die NordVPN biedt, ga dan naar onze partners bij FlashRouters. Ze bieden vooraf geconfigureerde routers die eersteklas beveiliging en prestaties leveren.
  • Hier is onze lijst met aanbevolen routers voor NordVPN.