Wat is MFA en hoe kan ik het inschakelen

Multi-factor authentication (MFA) is een beveiligingsfunctie die de toegang tot je account helpt beschermen. Wanneer MFA is ingeschakeld, moet je een extra stap doorlopen tijdens het inlogproces. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je een beveiligingscode moet invoeren die wordt verstrekt door een afzonderlijke authenticatie-app, of je inlogpoging vanaf een ander apparaat moet bevestigen. Zelfs een fysieke beveiligingssleutel kan worden gebruikt om de inlogpoging te verifiëren.

Hoe kun je MFA gebruiken met Nord Account?

Er zijn twee MFA-opties voor Nord Account.

• Je kunt authenticator-applicaties gebruiken om een code te genereren, zoals Google Authenticator , Microsoft Authenticator , Authy of iets anders. Elk van die apps maakt een code aan die je moet invoeren wanneer je Nord Account opent. De code verandert elke 30 seconden.

• Een tweede optie is het gebruik van een beveiligingssleutel. Het kan een Bluetooth-, NFC- of USB-beveiligingssleutel zijn die een unieke pincode bevat en moeiteloze toegang alleen voor jou garandeert. Nord Account ondersteunt USB-beveiligingssleutels die zijn gecertificeerd door FIDO2. Dat omvat de Security Key-serie, Yubikey 5-serie, iePass FIDO K44, MultiPass FIDO K25, ePass FIDO NFC K9 en K35, BioPass FIDO K26 en K27, en anderen.

Zo schakel je MFA in voor je Nord Account.

1. Log in op je Nord Account.

2. Als je een desktopapparaat gebruikt, klik je op je accountnaam in de rechterbovenhoek en kies je Accountinstellingen. Schakel over naar een Multi-factorauthentication (MFA)-sectie, en klik op de kaart Multi-factor authentication (MFA) .

Tik op een mobiel apparaat op het vrijelijnteken, scrol omlaag naar de onderkant van het menu, waar je Accountinstellingen vindt, en tik op Multi-factor authentication.

3. Voer je wachtwoord in en klik op Verifiëren. Je krijgt een optie om een Authenticator-app of een beveiligingssleutel in te stellen.

4. Als je ervoor kiest om de MFA-app te gebruiken, verschijnt er een QR-code en MFA-sleutel; scan een code of voer de sleutel van je authenticator-app in en klik op Doorgaan.

5. Na het voltooien van de bovenstaande stappen, word je gevraagd een beveiligingscode van je authenticator in te voeren om de installatie te voltooien.

6. Je krijgt een melding dat MFA is ingeschakeld. Klik daar op Back-upcodes opslaan. Zorg ervoor dat je ze ergens opslaat of print ze uit als je de toegang tot de MFA-app verliest; wanneer je klaar bent, klik je op Doorgaan.

Als een andere optie kun je een beveiligingssleutel gebruiken om een MFA-functie toe te voegen.

1. Kies ervoor om een beveiligingssleutel in te stellen in de instellingen van je Nord Account.

2. Volg de weergegeven stappen. De installatiestappen kunnen verschillen, afhankelijk van de beveiligingssleutel.

3. Uiteindelijk word je gevraagd om uit te loggen op alle apparaten. We raden je ten zeerste aan dat te doen, zodat al je apparaten die worden gebruikt met Nord Account onmiddellijk worden beschermd met MFA.