Växla protokoll till OpenVPN UDP eller TCP (Windows)

Med NordVPN-appen för Windows kan du finjustera din VPN-upplevelse genom att välja ditt VPN-protokoll. Den här guiden visar hur du ändrar NordVPN-protokollet till OpenVPN UDP eller TCP. Innan du börjar rekommenderar vi att du läser vår artikel om skillnaden mellan TCP och UDP.

På Windows 7 och 8.1:

1. Öppna NordVPN-appen och klicka på kugghjulsikonen i det nedre vänstra hörnet.

2. Klicka på "Automatisk anslutning" till vänster om inställningarna och se till att du inaktiverar "Välj VPN-protokoll och server automatiskt" (Choose a VPN protocol and server automatically). Bredvid "VPN-protokoll" väljer du "OpenVPN (UDP)" eller "OpenVPN (TCP)" i rullgardinsmenyn.

På Windows 10 och 11:

1. Öppna NordVPN-appen och klicka på kugghjulsikonen för att komma åt appinställningarna.

2. Klicka på "Anslutning".

3. Under "VPN-protokoll" väljer du "OpenVPN (UDP)" eller "OpenVPN (TCP)" i rullgardinsmenyn.