De NordVPN-app op iPhone of iPad installeren

In deze tutorial leer je hoe je NordVPN op een iPhone en iPad installeert en gebruikt.

Inhoudsopgave:

Downloaden en instellen
Verbinding maken met servers
Profielinformatie

Instellingen

App downloaden en instellen

1. Open de App Store.
  2. Zoek naar "NordVPN."
    NordVPN app in App Store search.png
    Let op: NordVPN verschijnt wellicht niet in de App Store in bepaalde regio's met VPN-beperkingen. Als dat zo is, volg dan onze gids over het downloaden van de NordVPN-app voor iPad en iPhone vanaf deze locaties.
  3. Tik op de knop "Downloaden".
    Download NordVPN app from Apple App Store.png
  4. Zodra het downloaden is voltooid, druk je op de knop "Open".
    Open NordVPN app in App Store.png

5. De NordVPN-app vraagt je of je een nieuw account wilt registreren. Klik op Inloggen onderaan het scherm als je al een NordVPN-account hebt.
    NordVPN app Log in or sign up.png
    Als je nog geen account hebt, druk dan op Aanmelden om naar Nord Account te gaan voor het aanmaken ervan. Vul daar je e-mailadres in en druk op Doorgaan. Zodra je je aanmeldt, wordt je teruggeleid naar de NordVPN-app om je abonnement te kiezen.
    Create your account NordVPN app.png
  6. odra je klaar bent, zie je een privacymelding. Klik op “Akkoord gaan en doorgaan.
    NordVPN privacy notification.png

Verbinding maken met NordVPN-servers

1. Zodra je bent ingelogd zie je een kaart en de knop Snel verbinden. Druk op deze knop om automatisch verbinding te maken met een server die je door ons slimme algoritme wordt aanbevolen op basis van je wensen en voorkeuren.
  2. Als je voor het eerst verbinding maakt, wordt je gevraagd om NordVPN toe te staan om VPN-configuraties toe te voegen. Dit is een standaard waarschuwingsbericht – VPN-configuraties zijn nodig om verbinding te maken met VPN-servers. NordVPN is een gerespecteerde VPN-aanbieder, dus tik op Toestaan om verder te gaan.
    NordVPN Configurarion access notification iOS.png
  3. Als je Touch ID gebruikt, word je gevraagd om je keuze met je vingerafdruk te bevestigen.
  4. Zodra je verbonden bent, zie je het bericht “Verbonden met (land)” boven de kaart. De speld van dat land kleurt dan groen. In de statusbalk aan de bovenrand van het scherm verschijnt eveneens een VPN-pictogram.

Kiezen tussen verschillende servers

1. Tik op een landspeld en druk op Snel verbinden om automatisch verbinding te maken met de voor jou beste server in dat land.
  2. Je kunt ook alle beschikbare landen en speciale servers bekijken door vanaf de onderkant van de app te vegen  als er geen speld van een land is geselecteerd. Tik vervolgens op het gekozen land om automatisch verbinding met een server te maken.

3. Je kunt ook tikken op de drie stippen naast de naam van het land om een specifieke stad te selecteren. NordVPN rangschikt de beschikbare servers op basis van je wensen.

4. Je kunt ook tikken op "Zoeken" om een specifieke server te vinden op basis van het servernummer.

Profielinformatie

1. Als je in het kaartscherm bent, kun je rechtsonder tikken op het profielpictogram voor toegang tot je profielinformatie, snelkoppelingen en instellingen.
  2. Hier zie je je abonnementsgegevens (1), je beveiligingsdashboard (2), snelkoppelingen (3), instellingen (4) en het Meshnet-overzicht (5).
    NordVPN iOS profile tab.png

Dark Web Monitor

Zodra deze functie is ingeschakeld, wordt het internet automatisch gescand op eventuele inloglekken die zijn gekoppeld aan je geregistreerde NordVPN-e-mailadres. De NordVPN-app waarschuwt je direct als Dark Web Monitor je inloggegevens op ondergrondse websites detecteert. Lees op onze Dark Web Monitor-pagina meer over het nut van deze functie.

Beveiligingsscore

NordVPN iOS Security Score.png

Deze stappen geven je inzicht in hoe je volledig kunt beschermen met NordVPN.

Threat Protection

Zodra deze functie van NordVPN is ingeschakeld, worden advertenties, webtrackers en kwaadaardige links automatisch geblokkeerd. Je hebt geen actieve VPN-verbinding nodig voor Threat Protection om te kunnen werken.

Multifactorauthenticatie

Multifactorauthenticatie (MFA) is een beveiligingsfunctie die de toegang tot je account helpt te beschermen. Als MFA is ingeschakeld, moet je een extra beveiligingsstap (normaal gesproken door het verstrekken van een code die door een authenticator-app is gegenereerd) doorlopen om op NordVPN in te loggen. Je krijgt van ons uitgebreide begeleiding over hoe je MFA voor NordVPN inschakelt.

Meshnet

Meshnet is een nieuwe functie van NordVPN die je in staat stelt om een veilig privénetwerk te creëren voor veel apparaten, waardoor die op afstand bereikbaar zijn en al je online verkeer via een ander apparaat gerouteerd kan worden.

Instellingen

VPN-verbinding

NordVPN iOS VPN Connection section.png

Protocol: schakel tussen Nordlynx-, IKEv2-, TCP- en UDP-verbindingsprotocollen. We hebben een uitgebreide handleiding over welk VPN-protocol je zou moeten kiezen.
Automatisch verbinden: Zodra automatisch verbinden is ingeschakeld, verbindt de NordVPN-app jou automatisch met NordVPN als je telefoon aanstaat en verbonden is met een wifi-netwerk. In het gedeelte “Vertrouwde wifi-netwerken” kun je automatisch verbinden uitschakelen voor specifieke netwerken. Je kunt bijvoorbeeld een uitzondering maken voor een vertrouwd thuisnetwerk.
VPN-profiel opnieuw instellen: stel op je apparaat de VPN-configuratie opnieuw in.

Algemeen

nordVPN iOS General tab.png

Weergave: kies de gewenste weergave van de applicatie, waaronder het schakelen naar een donker thema.
Meldingen: zet de meldingen van de NordVPN-app aan of uit.
Help ons te verbeteren: stuur ons anonieme gegevens om ons te helpen onze diensten te verbeteren.
Siri-snelkoppelingen: maak specifieke Siri-zinnen om de applicatie handsfree te bedienen.
Abonnements- en privacyinformatie: alle informatie met betrekking tot je abonnement.
Beoordeel ons in de App Store: geef in de App Store een beoordeling over onze diensten.
Vertel vrienden over NordVPN: deel met je vrienden en familie informatie over onze app.