Wat is SmartDNS?

SmartDNS is een technologie waarmee je toegang hebt tot inhoud op je smart-tv die mogelijk niet beschikbaar is in je regio. SmartDNS is geïntegreerd in NordVPN SmartPlay, dus je hoeft alleen een NordVPN-abonnement te hebben om er toegang toe te krijgen.

SmartDNS beschermt je apparaten niet zoals een VPN-verbinding dat doet. Het biedt eenvoudig toegang tot streaminginhoud. Houd er rekening mee dat het mogelijk niet werkt voor alle streamingdiensten waartoe je toegang hebt terwijl je verbonden bent met NordVPN.

Door SmartDNS ondersteunde streamingdiensten:

• ABC Go (regio VS)
  • Amazon Prime (regio VS)
  • Disney Plus (regio VS)
  • Fox Now / Sports Go / News / Showtime (regio VS)
  • HBO Now (regio VS)
  • Netflix Originals
  • Paramount+
  • Peacock TV

Zo gebruik je SmartDNS met een VPN

Toelatingslijst eerst je originele IP-adres. Het adres dat je hebt wanneer je VPN is uitgeschakeld. Zorg ervoor dat je je IPv4 IP-adres op de toelatingslijst zet, niet IPv6, aangezien we IPv6 nog niet ondersteunen.

Zo zet je je IP-adres op de toelatingslijst

In slechts 3 stappen:

1. Verbreek de verbinding met NordVPN (of een andere VPN-verbinding).
  2. Ga naar het Nord Account-dashboard > Diensten > NordVPN en klik op Inschakelen (Enable) op het tabblad SmartDNS.

Ekrano kopija 2023-10-18 121657.png

3. Activeer de SmartDNS-functie door op SmartDNS activeren (Activate SmartDNS) te klikken.

Ekrano kopija 2023-10-18 121852.png

De activering kan tot 10 minuten in beslag nemen. In de tussentijd wordt de status weergegeven als In behandeling (Pending).

Hoe stel je onze SmartDNS-functie in op je apparaat:

Hier lees je hoe je SmartDNS instelt op NordVPN voor de volgende apparaten:

Voor instructies voor andere apparaten gebruik je deze DNS-servers:

Primair: 103.86.96.103

Secundair (indien beschikbaar): 103.86.99.103

De NordVPN-dienst mag nooit worden gebruikt om copyrightregels te omzeilen. Het gebruik van de dienst voor dergelijke doeleinden wordt niet gepromoot, goedgekeurd of onderschreven door NordVPN. Lees de Servicevoorwaarden van NordVPN voor meer informatie.