Installation af NordVPN på Debian, Ubuntu, Raspberry Pi, Elementary OS og Linux Mint

NordVPNs native-applikation er den anbefalede mulighed til at oprette forbindelse til NordVPN-servere på din Linux-enhed. Vi har designet den med din oplevelse i tankerne, så den giver nem adgang til funktioner såsom Threat Protection, automatisk forbindelse og automatiseret Kill Switch.

Følg nedenstående trin for at begynde at bruge NordVPN-applikationen til Linux.

Installationsproces

1. Download Linux-klienten fra NordVPN ved at åbne terminalen, skrive kommandoen nedenfor og følge instruktionerne på skærmen:

sh <(curl -sSf https://downloads.nordcdn.com/apps/linux/install.sh)

Bemærk: Hvis du ikke har en curl-pakke, hvilket du kan se, hvis ovenstående trin ikke virker, kan du alternativt bruge denne kommando
: sh<( wget -qO - https://downloads.nordcdn.com/apps/linux/install.sh)

I øvrigt kan du, hvis du får følgende problem: Whoops! Permission denied accessing /run/nordvpn/nordvpnd.sock, bare skrive følgende kommando: sudo usermod -aG nordvpn $USER og derefter genstarte din enhed.

1. Log ind på din NordVPN-konto:

nordvpn-login

1.  Opret forbindelse til en NordVPN-server:

nordvpn connect

Indstillinger

Du får adgang til indstillingerne for NordVPN-klienten ved at skrive nordvpn i terminalen.

Her er listen over tilgængelige kommandoer:

nordvpn login – log ind.nordvpn
connect eller nordvpn c – opret forbindelse til VPN. For at oprette forbindelse til bestemte servere skal du bruge nordvpn connect <country_code server_number> (fx nordvpn connect uk715).
nordvpn disconnect eller nordvpn d — afbryde forbindelsen fra
VPN.nordvpn c double_vpn — oprette forbindelse til den nærmeste Double VPN-server.nordvpn connect --group
nordvpn connect --group double_vpn <country_code> — oprette forbindelse til et bestemt land ved hjælp af Double VPN-servere.
nordvpn connect --group p2p <country_code> — Opret forbindelse til et bestemt land ved hjælp af P2P-servere.

nordvpn connect P2p – tilslut til en P2P-server.
nordvpn connect The_Americas  – – opret forbindelse til servere placeret i Nord- eller Sydamerika
nordvpn connect Dedicated_IP – opret forbindelse til en dedikeret IP-server.

nordvpn set eller nordvpn s – indstil en konfigurationsmulighed.
Mulige indstillinger:
nordvpn set threatprotectionlite on eller off – aktivere eller deaktivere Threat Protection Lite.
nordvpn set killswitch on eller off – aktivere eller deaktivere Kill Switch.
nordvpn set autoconnect on eller off – aktivere eller deaktivere Forbind automatisk. Du kan indstille en bestemt server til automatisk forbindelse ved hjælp af nordvpn set autoconnect on country_code+server_number. Eksempel: nordvpn set autoconnect on us2435.

nordvpn set notify on eller off – aktiver eller deaktiver notifikationer.
nordvpn set dns 1.1.1.1 1.0.0.1 – set custom DNS (du kan sætte et enkelt DNS eller to op, som vist i denne komando).
nordvpn set protocol udp eller tcpskift mellem UDP og TCP-protokoller.
nordvpn set obfuscate on eller off – aktiver eller deaktiver slørede servere.
nordvpn set technology – set connection technology (OpenVPN eller NordLynx).
nordvpn set meshnet on – aktiver Meshnet på din enhed
nordvpn set lan-discovery enable eller disable –  aktiver/deaktiver LAN discovery.
nordvpn set lan-discovery --help – få mere at vide om LAN discovery.

nordvpn whitelist add port 22 – Tilføj en regel til Allow-listen (liste over tilladte forbindelser) for en bestemt indgående port. Du kan tilladeliste flere porte – du skal bare adskille deres numre med et mellemrum.
nordvpn whitelist remove port 22 – fjern reglen for at liste en specificeret port som tilladt.
nordvpn whitelist add subnet 192.168.0.0/16 – tilføj en regel for at liste et specificeret subnet som tilladt.
nordvpn whitelist remove subnet – fjern reglen for at liste et specificeret subnet som tilladt.

nordvpn account – se kontoinformation.
nordvpn register – registrer en ny brugerkonto.
nordvpn rate – bedøm din seneste forbindelseskvalitet (1-5).
nordvpn settings – se de nuværende indstillinger.
nordvpn status – se status for forbindelsen.
nordvpn countries – se listen over lande.
nordvpn cities — se listen over byer. Fx: nordvpn cities united_states
nordvpn groups – se en liste over tilgængelige servergrupper.
nordvpn logout – log ud.
nordvpn help eller nordvpn h – se listen over tilgængelige kommandoer eller hjælp til en specifik kommando.

Du kan få en omfattende forklaring på alle kommandoer ved at bruge kommandoen man nordvpn i terminalen.