Ansluta till NordVPN med Firefox-tillägget

Den här artikeln är tillgänglig på engelskatyska, italienska, koreanska och spanska.

Om du också vill surfa säkert på webben i din Firefox- webbläsare kan du använda NordVPN:s Firefox-tillägg som säkrar din trafik med HTTP.

Vi erbjuder också en möjlighetatt blockera RTC-protokollet och förhindra IP-läckor. AdBlocker-alternativet hjälper dig att undvika nätfiske, skadlig programvara och andra hot. Du kan också använda vår bypass-lista för att utesluta vissa webbplatser från proxytrafiken.

Du kan hämta VPN-tjänsten för Firefox från Firefox webbplats för tillägg.

1. För att installera tillägget klickar du på Lägg till i Firefox.

2. Därefter kommer du att bli ombedd att ge tillstånd för denna applikation, klicka då på Lägg till.

3. Därefter kommer du att bli ombedd att tillåta tillägget att köras i ett privat fönster, markera detta och klicka på "Okej".

4. När installationen är klar kommer NordVPN-logotypen att visas i verktygsfältet i webbläsarens övre högra hörn.

5. Klicka på NordVPN-logotypen. Du kommer då att bli ombedd att logga in, så använd dina NordVPN-inloggningsuppgifter för att göra det.

Tips: Glöm inte att använda ett starkt lösenord för ditt NordVPN-konto, eftersom det hjälper dig att undvika credential stuffing-attacker och kommer att hålla ditt konto säkert. Eftersom det inte är en lätt uppgift att generera och komma ihåg starka och säkra lösenord rekommenderar vi att du laddar ner en kostnadsfri lösenordshanterare – NordPass.

Den genererar säkra lösenord när det behövs och lagrar dem säkert, så att du kan undvika tidsödande lösenordsåterställningar i framtiden. NordPass erbjuder också ett Firefox-tillägg.

Använda och anpassa NordVPN Firefox-tillägget

Låt oss titta på hur du kan göra den första anslutningen och justera tilläggsinställningarna så att de passar dina behov.

1. Skyddad status: När du ansluter till en NordVPN-server kommer den här balken att bekräfta att anslutningen är framgångsrik genom att visa statusen som Skyddad.
  2. Snabbanslutning: Det snabbaste sättet att börja använda NordVPN-tillägget. När du trycker på Quick Connect ansluts du omedelbart till en NordVPN-server.
  3. Sök efter ett specifikt land: Medan alternativet Quick Connect bestämmer en serverplats åt dig kan du med det här alternativet ange NordVPN-serverns land.
  4. Menyinställningar: Här hittar du ytterligare funktioner, till exempel möjligheten att blockera WebRTC, aktivera Threat Protection Lite och hantera vilka webbplatser som använder Split-Tunneling.