Manuell konfigurering av OpenVPN-anslutning på iPad/iPhone

Obs! Om du använder iOS 13 eller senare ska du följa denna handledning.

OpenVPN är ett populärt protokoll som våra specialservrar använder för att tillhandahålla extra funktionalitet. Detta är en alternativ anslutningsmetod om du har problem med den särskilda NordVPN-appen för iOS. Så här konfigurerar du din iOS-enhet för den här anslutningsmetoden:

1. Gå till App Store på din iPad/iPhone.
  2. Tryck på Sök.
  3. Skriv openvpn connect i sökfältet.
  4. Tryck på installationsknappen.

5. Ange dina inloggningsuppgifter för iTunes Store och tryck på OK.

6. När appen är installerad laddar du ner .OVPN-konfigurationsfilen här: https://nordvpn.com/servers/tools/. Se till att använda webbläsaren Safari.

7. Välj Öppna i OpenVPN.

8. Ange dina inloggningsuppgifter för NordVPN, välj att spara lösenordet i en nyckelring och tryck på LÄGG TILL i det övre högra hörnet.

Du hittar dina inloggningsuppgifter för NordVPN (användarnamn och lösenord) i kontrollpanelen på ditt Nord-konto. Kopiera inloggningsuppgifterna med hjälp av knappen "Kopiera" till höger.

9. Du kommer att se ett popup-fönster som ber om tillstånd att lägga till OpenVPN i dina VPN-konfigurationer. Klicka på Tillåt.

10. Tryck på knappen för att ansluta till VPN.

11. Det är allt! Du är nu ansluten.

12. Om du vill ändra en server kopplar du från den aktuella servern genom att trycka på knappen bredvid den och aktiverar en annan importerad profil.

13. För att koppla från trycker du på samma knapp som du använde för att ansluta.