Så ansluter du till NordVPN med IKEv2/IPSec på iOS

Detta är en stegvis handledning i hur du konfigurerar en anslutning manuellt på en iOS-enhet (iPhone/iPad) med IKEv2-protokollet.

1. Ladda ner NordVPN:s IKEv2-certifikat till din enhet. Du kan göra det genom att öppna den här länken i Safari: https://downloads.nordcdn.com/certificates/root.der
  2. Dialogrutan för certifikatsinstallation visas. Tryck på Installera i varje steg:

1 (19).PNG

2 (21).PNG

3. När certifikatet är installerat trycker du på Klar för att slutföra installationen.

3 (19).PNG

3.1. På iOS 12.2 och senare versioner kan du, efter att du laddat ner certifikatet, eventuellt se ett popup-fönster med texten "Profil nedladdad – granska profilen i Inställningsappen om du vill installera den".

3.2. Navigera till din enhets Inställningar > Profil nedladdad > NordVPN Root CA > Installera > Lita på.

Om du inte ser knappen Profil nedladdad går du till Inställningar > Allmänt > Profiler. Du bör hitta den nedladdade profilen där.

4. Nu måste du bestämma vilken server du ska ansluta till. Gå till https://nordvpn.com/servers/tools/. Verktyget väljer en server som rekommenderas för dig. I vårt fall är den rekommenderade servern US #810 med värdnamnet us810.nordvpn.com. Vi kommer att använda denna server som referens i alla ytterligare steg.

4 (4).jpg

5. Gå till Inställningar > Allmänt > VPN.

Obs! Om du använder en nyare version av iOS (15+) kan du hitta sektionen för VPN-installation genom följande sökväg:
    Allmänt > VPN och enhetshantering > VPN

6. Tryck på Lägg till VPN-konfiguration….

7. Fyll i rutorna enligt följande:

Typ: IKEv2
    Beskrivning: Det namn du föredrar för VPN-anslutningen
    Server: Servernamnet (se steg 4)
    Fjärr-ID: Samma värdnamn som i serverfältet
    Lokalt ID: Lämna tomt
    Användarautentisering: Användarnamn
    Användarnamn: Ditt användarnamn för NordVPN-tjänsten
    Lösenord: Ditt lösenord för NordVPN-tjänsten

Du hittar dina inloggningsuppgifter för NordVPN-tjänsten (användarnamn och lösenord) i kontrollpanelen på ditt Nord-konto. Kopiera inloggningsuppgifterna med hjälp av knapparna "Kopiera" till höger.

Proxy: Av

Tryck på Klar.

7 (3).PNG

8. För att aktivera VPN:et går du tillbaka till enhetsinställningarna och klickar på knappen bredvid VPN.