Kontrollera anslutningskonfigurationen på iOS

Den här artikeln är tillgänglig på engelska, franska, tyska, spanska, nederländskapolska, brasiliansk portugisiska och italienska.

Om du har problem med att ansluta till NordVPN på din iOS-enhet har vi några tips för att justera konfigurationen för din anslutning för att hjälpa till att lösa problemet. Efter att ha följt alla instruktioner kontrollerar du om problemet kvarstår innan du fortsätter. Nu börjar vi:

Återställ dina wifi-nätverksinställningar (bara om du använder wifi):

• Tryck på Inställningar > Allmänt > Återställ > Återställ nätverksinställningar.
  • Detta återställer också wifi-nätverk och lösenord, mobilinställningar och VPN- och APN-inställningar som du har använt tidigare.
  • Starta också appen Inställningar från startskärmen och navigera till Wi-Fi. På höger sida av fältet för ditt trådlösa nätverk trycker du på knappen i för att se inställningarna för nätverket.
  • Tryck på Förnya tilldelning längst ned i inställningsfönstret för att återställa enhetens IP-adress och för att uppdatera din anslutning. Starta sedan om telefonen.

Ställ in NordVPN:s DNS-serveradresser (bara om du använder wifi):

• Öppna appen Inställningar;
  • Tryck på Wi-Fi. Om det är avstängt slår du på det;
  • Välj ett Wi-Fi-nätverk och tryck på den blå "i"-ikonen;
  • Tryck på Konfigurera DNS och välj Manuell;
  • Tryck på Lägg till server och lägg till dessa DNS-adresser

103.86.96.100
    103.86.99.100

• Tryck på Spara.

Växla mellan olika servrar:

• Försök att ansluta till olika länder eller specifika servrar.

Installera om NordVPN-appen:

• Tryck och håll ned på NordVPN-ikonen och tryck på X-ikonen i det övre vänstra hörnet. När appen har avinstallerats laddar du ner och installerar NordVPN-appen igen.