Kontrollera din enhetskonfiguration

1. Lägg till undantag för NordVPN-appen till dina applikationer för antivirus, rensning och energisparande. Eftersom NordVPN körs i bakgrunden när du är ansluten till ett VPN kan dessa applikationer störa dess stabilitet eller kanske inte låta dig ansluta alls.

2. Se till att du inte har några brandväggsappar som körs. Brandväggsapplikationer på Android-enheter använder samma VPN-gränssnitt som NordVPN-appen, så den kanske inte kan ansluta medan en brandväggsapplikation är aktiv på samma enhet.

3. Prova att ändra DNS-servrar:

• Öppna enhetens inställningar.
    • Gå till Anslutningar och välj Wi-Fi.
    • Klicka på kugghjulsikonen bredvid ditt nuvarande nätverk och välj Avancerat.
    • Ändra IP-inställningar till Statisk.
    • I fälten DNS 1 och DNS 2 som visas anger du följande IP-adresser: 103.86.96.100 och 103.86.99.100.
    • Tryck på Spara, koppla bort nätverket och anslut igen för att ändringarna ska träda i kraft.

4. Försök att återställa dina nätverksinställningar:

• Öppna enhetens inställningar.
    • Gå till Allmän hantering och välj Återställ.
    • Tryck på Återställ nätverksinställningar.
    • Tryck på Återställ inställningar.
    • Om du använder ett lås på din enhet låser du upp det för att fortsätta.
    • Tryck på Återställ inställningar igen för att återställa alla nätverksinställningar.