Hur ansluter jag till NordVPN med Linux Terminal?

Observera: Tyvärr har vi för närvarande problem med anslutningen i Kina eftersom våra serverkonfigurationer för manuella anslutningar och applikationer nyligen blockerades. Våra utvecklare är medvetna om problemet och arbetar på en lösning så snart som möjligt. Vi ber om ursäkt för besväret, ditt tålamod uppskattas mycket.

Obs! Vi har separata instruktioner om hur du konfigurerar NordVPN-applikationen för Linux och du kan ladda ner NordVPN för Linux här.

Observera att eftersom Linux har många olika distributioner kan konfigurationsgränssnitten variera.

1. Öppna Terminal (kortkommando: Ctrl + Alt + T).
  2. Inaktivera IPV6. Klicka här för att läsa mer
  3. Först efter att du har inaktiverat IPV6 kan du installera OpenVPN-klienten genom att ange:

• sudo apt-get install openvpn

Du kan bli ombedd att ange ditt användarlösenord för att bekräfta din identitet.

4. Navigera till konfigurationskatalogen för OpenVPN med kommandot:

• cd /etc/openvpn

5. Ladda ner konfigurationsfilerna för OpenVPN med kommandot:

• sudo wget https://downloads.nordcdn.com/configs/archives/servers/ovpn.zip

Om du får meddelandet ERROR: The certificate of `nordvpn.com’ is not trusted., installera paketet ca-certificates med kommandot:

• sudo apt-get install ca-certificates

6. Om du inte har paketet unzip installerat, ladda ner det genom att skriva:

• sudo apt-get install unzip

7. Extrahera ovpn.zip med kommandot:

• sudo unzip ovpn.zip

8. Ta bort filerna du inte längre kommer att använda:

• sudo rm ovpn.zip

9. Ange katalogen där serverkonfigurationerna finns. Dessa mappar heter antingen ovpn_udp eller ovpn_tcp:

• cd /etc/openvpn/ovpn_udp/
    • cd /etc/openvpn/ovpn_tcp/

10. För att se listan över alla tillgängliga servrar, skriv in följande kommando:

• ls -al

11. Välj en server att ansluta till.

I denna handledning använde vi us2957.nordvpn.com, men du bör ansluta till servern som föreslagits för dig på https://nordvpn.com/servers/tools/. Du hittar serverns värdnamn precis under serverns titel.

12. Starta OpenVPN med en vald konfiguration genom att ange:

• sudo openvpn [file name]
    • sudo openvpn us2957.nordvpn.com.udp.ovpn
    • sudo openvpn /etc/openvpn/ovpn_udp/us2957.nordvpn.com.udp.ovpn

13. OpenVPN kommer att be om dina inloggningsuppgifter. Ange dina inloggningsuppgifter för NordVPN-tjänsten.

Du hittar dina inloggningsuppgifter för NordVPN-tjänsten i kontrollpanelen i ditt Nord Account. Kopiera inloggningsuppgifterna med hjälp av knapparna Kopiera till höger.

14. Du är ansluten till VPN. För att koppla från, öppna Terminal och tryck på Ctrl + C på ditt tangentbord.