Vad är NordVPN Kill Switch och hur fungerar det?

Kill Switch är en funktion som hjälper dig att förhindra oskyddad åtkomst till internet när din trafik inte går via en NordVPN-server.

NordVPN-apparna använder några olika versioner av Kill Switch:

• PC-versionen av Kill Switch, som är tillgänglig i NordVPN-applikationerna för Windows (appen Kill Switch) och Mac (OpenVPN-versionen), avslutar de applikationer som du anger om VPN-anslutningen plötsligt bryts, vilket förhindrar att dessa applikationer skickar oskyddad trafik till internet.

• Funktionen Internet Kill Switch i applikationen för Windows inaktiverar internetåtkomst för hela systemet om VPN-anslutningen plötsligt bryts eller om du kopplar från manuellt. På det sättet skyddar den alla appar utan att avsluta dem.

• Mobil versionen av Kill Switch i applikationen för iOS såväl som i IKEv2-appen för Mac inaktiverar internetåtkomst för hela systemet om VPN-anslutningen plötsligt bryts, och skyddar därmed alla appar utan att avsluta dem. Den kommer också att försöka återansluta dig till servern du senast var ansluten till. Den här funktionen är aktiverad som standard och visas inte som ett separat alternativ i appinställningarna.

• Kill SwitchAndroid version 8.0 eller senare fungerar precis som en systemomfattande Kill Switch, vilken blockerar internetåtkomst när det inte finns någon VPN-anslutning.

• De flesta enheter (beroende på ROM) som kör Android version 7.0 eller senare har funktionaliteten Always-on VPN, vilket förhindrar läckor om VPN-anslutningen plötsligt bryts. För att aktivera den går du till Inställningar > Anslutningar > Fler anslutningsinställningar > VPN. Tryck på kugghjulsikonen bredvid NordVPN och aktivera skjutreglaget för Always-on VPN.

• NordVPN-klienten för Linux inaktiverar internetåtkomst för hela systemet om VPN-anslutningen plötsligt bryts eller om du kopplar från manuellt. Du kan aktivera Kill Switch-funktionen genom att skriva kommandot nordvpn set killswitch on. Om du vill inaktivera Kill Switch skriver du kommandot nordvpn set killswitch off. Du kan hitta den aktuella statusen för Kill Switch-funktionen genom att skriva kommandot nordvpn settings.

Mer information finns på den dedikerade sidan för VPN Kill Switch-funktionen, där vi förklarar hur du kan använda den.