Dedikerade IP-adresser

Den här artikeln är tillgänglig på engelska, spanska, franska, japanska, koreanska, italienska, nederländskapolska, brasiliansk portugisiska och tyska.

När du använder NordVPN ändras din IP-adress till VPN-serverns IP-adress. Normalt delar du denna IP-adress med andra NordVPN-användare som är anslutna till samma server. Men om du köper en NordVPN dedikerad IP får du en IP-adress som tillhör dig och bara dig.

Fördelarna med en NordVPN dedikerad IP-adress

Med NordVPN:s dedikerade IP-adress kan du kringgå CAPTCHAs, enkelt komma åt företagsnätverk och undvika svarta listor för IP-adresser som är besudlade av oseriös användning. Du kan använda den dedikerade IP-funktionen på två enheter samtidigt: Anslut helt enkelt den första enheten med OpenVPN-protokollet (TCP) och den andra med OpenVPN-protokollet (UDP).

Var har NordVPN dedikerade IP-adresser?

NordVPN-dedikerade IP-adresser erbjuds i dessa regioner:
USA (Buffalo, Los Angeles, Dallas, New York).
Tyskland (Frankfurt)
Storbritannien (London)
Nederländerna (Amsterdam)
Frankrike (Paris)
Kanada (Toronto)
Japan (Tokyo)

Obs: Om du ansluter från ett land med internetbegränsningar kanske funktionen Dedikerad IP-adress inte fungerar eftersom servertillgängligheten från sådana regioner är begränsad. För mer information om hur du kan upprätta en lyckad anslutning till vår tjänst från ett land med internetbegränsningar läs den här artikeln.

Här är en lista med handledningar som visar hur du ansluter till din dedikerade IP-adress från olika plattformar:

Du kan testa dedikerade IP-servrar i kategorin Dedikerad IP-adress (Dedicated IP) i applikationen.

Om du vill köpa en dedikerad IP-adress kan du hitta en handledning till hur du gör det här: Hur köper jag en dedikerad IP-adress?

Tänk på att om du köper en dedikerad IP-adress kommer din e-post att länkas till den IP-adressen.

Vill du veta mer?

Kolla in NordVPN på YouTube!