NordVPN split tunneling: hur du använder det

Split tunneling är ett alternativ som gör det möjligt för dig att välja en viss del av din internetanslutning som ska omdirigeras utanför VPN. Det kan vara användbart i situationer där en VPN-anslutning kan vara onödig, till exempel när du använder en betrodd applikation.

NordVPN:s split tunneling-funktion är för närvarande tillgänglig på Windows 7 och 8.1, Windows 10 och 11, Android och Android TV.

I Windows 7 och 8.1:

1. Öppna inställningsmenyn.

2. Gå ner till sektionen Split tunneling, slå den och tryck sedan på Lägg till appar.

På Windows 10 och 11:

1. Klicka på en kugghjulsikon i det vänstra nedre hörnet.

2. Välj inställningar för Split Tunneling.

3. Aktivera funktionen och välj att lägga till appar.

Har du problem?

Titta här så hittar du de senaste uppdateringarna om kända problem och hur du löser dem.

För närvarande är det känt att vissa tjänster fortfarande tycks påverkas av VPN:et när split tunneling-funktionen används. Det är relaterat till det faktum att även om din riktiga IP-adress dirigeras genom den uteslutna applikationen är DNS-servrarna som tillhandahålls av NordVPN fortfarande i kraft, vilket kan skapa problem.

Vi arbetar för att lösa det här problemet.

På Android:

1. Tryck på profilikonen och öppna inställningsmenyn genom att trycka på kugghjulsikonen.

2. Gå till inställningarna för VPN-anslutning och välj alternativet Split tunneling.

På Android TV:

1. När du har öppnat NordVPN-appen bläddrar du ner till sektionen Inställningar och klickar på Betrodda appar.

2. Klicka på Lägg till appar.