Slik konfigurerer du manuell tilkobling på Windows

OpenVPN GUI-programmet er en alternativt metode for å koble til NordVPN-servere på en Windows-PC. Hvis du foretrekker manuell tilkobling og å bruke åpen programvare, er dette en god måte å koble til NordVPN på. Når det er sagt, mangler den tilleggsfunksjonene til NordVPNs opprinnelige app, men den bruker fortsatt den samme VPN-protokollen–OpenVPN. Den er også litt mer komplisert å sette opp, så her er instruksjoner som hjelper deg gjennom prosessen.

1. Last ned OpenVPN GUI-programmet.

Merk: Sørg for å velge programversjonen i henhold til Windows-enhetsversjonen:

For Windows 64-biters;
    For Windows ARM64;
    For Windows 32-biters.

2. Åpne installasjonsfilen og følg instruksjonene.
  3. Når programmet er installert, må du laste ned konfigurasjonsfilene for NordVPN-serveren, siden OpenVPN-appen bruker dem til å koble til bestemte NordVPN-servere.
  4. Når du følger lenken, vil du også se serveren som anbefales for best mulig opplevelse. Klikk på Vis tilgjengelige protokoller under den foreslåtte serveren for å se de forskjellige protokollalternativene.

I listen over tilgjengelige alternativer klikker du på koblingen Last ned konfigurasjon ved siden av OpenVPN TCP eller OpenVPN UDP .
  5. Gå til mappen der du lastet ned konfigurasjonsfilene. Klikk og dra for å velge OpenVPN-konfigurasjonene du nettopp har lastet ned, høyreklikk på dem og velg Kopier.
  6. Du må pakke ut konfigurasjonsfilene til denne mappen:
    C:\Program Files\OpenVPN\config\

6.1. Hvis du raskt vil finne OpenVPN\config\-mappen, høyreklikker du OpenVPN GUI-snarveien på skrivebordet og velger Åpne filplassering.

6.2. Når du er der, klikker du på den overordnede OpenVPN-mappen i adressefeltet.

Åpne konfigurasjons-mappen.

6.3 Lim inn de kopierte konfigurasjonsfilene i mappen ved å høyreklikke hvor som helst i mappen og velge Lim inn:

Klikk Fortsett for å tillate at filene trekkes ut til mappen:

Merk: Hvis du bruker Windows 10, legger du til en ekstra linje i konfigurasjonsfilene for å forhindre mulige DNS-lekkasjer:

Åpne den nedlastede .ovpn-konfigurasjonsfilen med et tekstredigeringsprogram og lim inn denne linjen:

block-outside-dns

Ikke glem å lagre filen før du fortsetter til neste trinn.

7. Nå som konfigurasjonsfilene er i riktig mappe for at programmet skal oppdage dem, åpner du OpenVPN GUI-appen ved å dobbeltklikke på snarveien på skrivebordet.
  8. Tillat programmet å gjøre endringer på enheten din, siden de er nødvendige for en VPN-tilkobling.
  9. Programmet vil begynne å kjøre i systemkurven, som er varslingsområdet ved siden av klokken:

Det kan også være i det skjulte systemkurvområdet:
  10. Høyreklikk på programikonet, hold musepekeren over en av serverne og klikk Koble til.
  11. Skriv inn NordVPN-tjenestens brukernavn og passord og klikk på OK.

Du finner NordVPN-tjenestens innkoblingsopplysninger (tjenestebrukernavn og tjenestepassord) i kontrollpanelet for Nord Account. Kopier innloggingsopplysningene ved hjelp av Kopier-knappene til høyre.
  12. Om noen sekunder kobles programmet til, og vinduet forsvinner. Systemkurvikonet vil bli grønt og vise tilkoblingsstatusen din når du holder musepekeren over det:

Det var det! Nå bør du være tilkoblet. For å koble fra, høyreklikk på programikonet, hold musepekeren over serveren og klikk Koble fra.