NordVPN installeren op macOS

Dit artikel is beschikbaar Engels, Spaans, Italiaans, Frans, DuitsJapansPoolsPortuguees-Braziliaans, Zweeds en Koreaans.

Als je een Mac gebruikt, is de native applicatie van NordVPN de beste manier om verbinding te maken met NordVPN-servers. We hebben het ontworpen met jouw behoeften in gedachten en bieden gemakkelijke toegang tot functies zoals Double VPN, Onion over VPN-servers en geautomatiseerde Kill Switch . De app is beschikbaar in twee versies, IKEv2/IPSec en OpenVPN, die elk verschillende VPN-protocollen gebruiken om verbinding te maken.

In de volgende artikelen vind je gedetailleerde instructies voor het instellen van VPN op macOS :

Wat is het verschil tussen de twee versies?

• IKEv2
    Deze versie van de NordVPN-applicatie kan rechtstreeks vanuit de App Store van Apple worden geïnstalleerd op macOS-apparaten met firmware niet ouder dan 10.12. Het belangrijkste voordeel van het gebruik van de IKEv2-app is dat deze het NordLynx-protocol biedt . Afgezien van NordLynx werkt de Kill-Switch-functie op systeemniveau, waardoor de internettoegang wordt onderbroken als de VPN-verbinding plotseling wordt verbroken, op die manier worden alle apps beschermd, zonder ze te beëindigen.

• OpenVPN
    Hoewel OpenVPN NordLynx mist, is het mogelijk om enkele aanvullende voorkeuren te manipuleren, zoals de aangepaste DNS-servers. Bovendien beëindigt de Kill-Switch, indien deze is geactiveerd, afzonderlijke apps, in plaats van de hele internetverbinding. De app kan worden gesideload vanaf onze website en kan worden uitgevoerd op eerdere versies van macOS, niet ouder dan 10.10.

Tip: vergeet niet om een sterk wachtwoord voor je NordVPN-account te gebruiken, aangezien dit je helpt om aanvallen met het invullen van inloggegevens te voorkomen en je account veilig te houden.

Omdat het genereren en onthouden van sterke en veilige wachtwoorden geen eenvoudige taak is, raden we aan om een gratis wachtwoordbeheerder zoals NordPass te downloaden. Het genereert veilige wachtwoorden voor je en slaat ze veilig op, zodat je in de toekomst geen tijd hoeft te verliezen aan het resetten van wachtwoorden.

NordPass biedt native apps voor Windows, macOS, Linux, Android, en iOS, zodat je waar en wanneer je wilt bij je wachtwoorden kunt, zelfs offline.