De NordVPN OpenVPN-applicatie installeren op macOS

Dit artikel is beschikbaar Engels, Spaans, Italiaans, Frans, Duits, Zweeds, Braziliaans-PortugeesPools en Koreaans.

Het correct instellen van NordVPN is de eerste stap naar online beveiliging. Volg deze eenvoudige stappen om de app te installeren en verbinding te maken met een VPN-server.

Inhoud

1. Downloaden en installeren
  2. De applicatie instellen en gebruiken
  3. Kiezen tussen verschillende servers
  4. Voorkeuren

Downloaden en installeren

1. Op onze website kun je de OpenVPN-versie van NordVPN voor macOS downloaden:
    https://nordvpn.com/nl/download/

Als alternatief kun je ook deze directe link gebruiken:
    https://downloads.nordcdn.com/apps/macos/generic/NordVPN-OpenVPN/latest/NordVPN.pkg

U kunt onze Open VPN-applicatie downloaden door te klikken op de link Download OpenVPN aan de linkerkant van de website

2. Ga naar je Downloads-map en dubbelklik op NordVPN.pkg.

Downloads map zoeken naar NordVPN bestand

3. Er wordt een nieuw installatievenster weergegeven. Dit begeleidt je door het proces.

Door op het NordVPN downloadbestand te klikken moet u doorgaan met het installatieproces

De applicatie instellen en gebruiken

1. Open je Launchpad en klik op het NordVPN-pictogram.

Nadat de installatie is voltooid, moet u in staat zijn om NordVPN app te vinden in uw launchpad

2. Je wordt om toestemming gevraagd om Helper te installeren. Deze is nodig om beveiligde VPN-tunnels te maken. Voer het wachtwoord van je Mac in en druk op OK.

Onder Gebruikersnaam zal u om een wachtwoord gevraagd worden

3. Wanneer je een melding over privacy krijgt, klik je op Agree & Continue (Akkoord & doorgaan).

In de linker benedenhoek van de app kunt u akkoord gaan met privacy info en doorgaan met het gebruik van de app

4. Als je een NordVPN-account hebt, klik je op Log In (Inloggen) in de rechterbovenhoek van het scherm en voer je je e-mail-adres en wachtwoord in. Ingeval je geen account hebt, klik je in de rechterbovenhoek van het scherm op Sign Up (Aanmelden).

NordVPN log in knop kan worden gevonden in de rechterbovenhoek

Kiezen tussen verschillende servers:

1. De Snel verbinden-knop in de rechterbovenhoek van het scherm verbindt via ons slimme algoritme automatisch met een aanbevolen server.

quick connect is ook te vinden in de rechterbovenhoek nadat u succesvol bent verbonden
  2. In het hoofdscherm van de app zie je onze landenlijst en kaart. Je kunt via de linker zijbalk naar servers bladeren. Je kunt ook verbinding maken met een specifiek land door op de desbetreffende kaartpin te klikken. Als u verbonden bent, wordt de landspeld groen. Het statuslabel PROTECTED (BESCHERMD) bovenaan het scherm geeft aan dat je met een VPN-server bent verbonden.

Een zoekbalk is te vinden in de linkerbovenhoek, daaronder vindt u een landenlijst en in het midden onderaan van de app vindt u een verbindingsstatus en servernaam en -nummer
  3. Als je verbinding wilt maken met een specifieke server, klikt je op het veld Search... (Zoeken...) in de linkerbovenhoek van de app. Voer een land in, een categorie of een bepaald servernummer (bijv. US 3612) om te zoeken naar wat je nodig hebt.

In de zoekbalk in de linkerbovenhoek kunt u een servernaam of een nummer invoeren

4. De linkerzijbalk geeft al onze servers, gerangschikt op land en specialiteit weer.

Specialiteitenservers staan onder de landenlijst aan de linkerkant

U kunt bijvoorbeeld naar Specialiteitsservers gaan, de muisaanwijzer op de categorie Obfuscated (Versluierde)- servers plaatsen en op het drie stippen-menu klikken om een specifieke versluierde-server te selecteren. Andere specialiteits servers werken op dezelfde manier.

Naast obfuscated aan de rechterkant vind je een 3 punt knop en kies obfuscated country of server

Om een favoriete server te kiezen kiest u servers en klikt u op het hartje naast een server
  5. Klik op een server om er mee te verbinden.
  6. Als je de muisaanwijzer boven een land in de zijbalk houdt, kunt je op het drie stippen-menu klikken om te verbinden met een geselecteerde specifike regio of server.

Een 3 punt knop bevindt zich ook naast een landsnaam, daar kunt u uw server op dezelfde manier favoriet maken

Een servers knop kan gevonden worden naast de 3 punt pop up aan de rechter bovenhoek

Favorieten beheren

1. Je kunt een server aan je favorieten toevoegen door op het hartsymbool ernaast te klikken. Beweeg in de zijbalk eerst over een land en klik vervolgens op het drie stippen-menu. Klik op Servers en kies je favorieten uit de lijst.

Een hart teken staat naast de exacte server naam en onder in het midden van de pop up

2. Je favoriete servers verschijnen in hun eigen categorie, genaamd My Favourites (Mijn favorieten). Je kunt er verbinding mee maken zoals met elke andere server.

Mijn favorieten zijn later terug te vinden op het hoofdscherm van de app onder een zoekbalk

Voorkeuren

1. Klik in de linkerbovenhoek van de app op Voorkeuren om extra functies te beheren, zoals Verbinden bij opstarten, Eigen DNS, Threat Protection, of de Kill Switch.

Het venster met de algemene instellingen kan worden gevonden door te klikken op Algemeen onder Voorkeur aan de linkerkant

• Auto launch (Automatisch starten) - start NordVPN als je je computer opstart.
    • Threat Protection - beschermt je tegen opdringerige advertenties, malwaresites, phishing-links en andere bedreigingen.
    • VPN-protocol - laat NordVPN UDP gebruiken in plaats van TCP-protocollen. UDP wordt voornamelijk gebruikt voor streamen en downloaden. TCP - betrouwbaarder maar ook iets langzamer - wordt meestal gebruikt voor surfen op het web.

2. Auto connect (Automatisch verbinden) - verbindt je automatisch met een server wanneer de app wordt gestart.

Automatisch verbinden kan worden gevonden onder de algemene knop

• Connect to (Verbinding maken met) - specificeert met welk land de app automatisch verbinding moet maken.

3. Kill switch - schakelt bepaalde programma's uit als je de verbinding verliest. Als je bijvoorbeeld Skype aan de lijst toevoegt, zal NordVPN het sluiten wanneer je de verbinding verbreekt. Aangezien het een paar seconden duurt om een veilige VPN-server te bereiken, voorkom je dat je gegevens lekken wanneer je automatisch opnieuw verbinding maakt met internet.

Kill Switch bevindt zich aan de linkerkant, direct onder de auto-connect knop.

4. DNS - specificeert een bepaalde DNS-server voor de NordVPN-app.

DNS servers kunnen veranderd worden door te klikken op DNS aan de linkerkant van de applicatie instellingen onder Kill Switch knopton

5. Appearance (Uiterlijk ) - stelt de locatie van het NordVPN-app-pictogram in.

De optie Uiterlijk is te vinden aan het einde van de voorkeurslijst in de linker benedenhoek