NordVPN installeren op Android

Dit artikel is beschikbaar Engels, SpaansFrans, Duits en Koreaans.

Bent u op zoek naar een tutorial over het installeren en gebruiken van NordVPN op Android TV? Lees dit artikel.

De tutorial informeert u over de installatie en het gebruik van NordVPN op Android.

Inhoud:

1. Downloaden en installeren
  2. De app instellen en gebruiken
  3. Kiezen tussen verschillende servers
  4. Instellingen
  5. (Optioneel) Sideload de NordVPN-app

Downloaden en installeren

Begin met de download en installatie van NordVPN-app op uw Android-apparaat.

1. Tik op de Play Store.

2. Vul NordVPN in de zoekbalk in en selecteer de NordVPN-app. Tik op Installeren.

De app instellen en gebruiken

1. Nadat u de toepassing hebt geïnstalleerd, tikt u erop om deze te openen.

2. Tik in het hoofdmenu op SIGN UP (AANMELDEN) om een nieuwe account aan te maken of LOG IN als u er al een hebt.

3. Als u op een van de twee bovenstaande knoppen drukt, u overzetten naar onze Nord-accountpagina, waar u doorgaan met inloggen of een account aanmaken.

4. Zodra u zich aanmeldt, wordt u teruggebracht naar de NordVPN-app, waar u wordt gevraagd een Pick a plan (abonnement te kiezen) voordat u de service gaan gebruiken.

Tip: Vergeet niet een sterk wachtwoord voor je account te gebruiken, aangezien dit je zal helpen om credential stuffing-aanvallen te voorkomen en het houdt je account veilig.

Aangezien het genereren en onthouden van sterke en veilige wachtwoorden geen gemakkelijke taak is, raden we je onze gratis wachtwoordbeheerder NordPass aan. Deze wachtwoordbeheerder genereert veilige wachtwoorden voor je en slaat deze veilig op, zodat je in de toekomst geen tijd hoeft te verliezen aan het opnieuw instellen van wachtwoorden.

NordPass biedt native apps voor Windows, macOS, Linux, Android, en iOS, zodat u altijd en overal bij uw wachtwoorden kunt, zelfs offline.

5. Als dit de eerste keer is dat u inlogt, krijgt u een melding over onze CyberSec- feature. U kunt er here meer over lezen.

Tik op Enable CyberSec (CyberSec inschakelen) om het in te schakelen.

Opmerking: Wegens het beleid van Google blokkeert CyberSec geen advertenties meer op de NordVPN-app die vanaf de Google Play Store is gedownload. Maar het goede blij: de app zal u nog steeds tegen kwaadaardige websites en andere cyberdreigingen bescheren. U kunt ook de app VPN for Android van onze website downloaden. Dan houd u de feature advertenties blokkeren.

6. Tik op QUICK CONNECT om automatisch verbinding te maken met een server die ons slimme algoritme (op basis van uw behoeften en voorkeuren) aanbeveelt.

7. Mogelijk ziet u een of meer standaardwaarschuwingen voor Android over VPN-verbindingen. Deze worden weergegeven voor alle VPN-apps. Vink het toestemmingsvak aan en druk op OK om door te gaan.

8. Zodra u verbinding maakt met een server, kunt u kiezen om de VPN-verbinding te pauzeren voor 5 minuten / 30 minuten / 1 uur of de verbinding volledig te verbreken.

Kiezen tussen verschillende servers

1. Tik op de pin van een land en klik op QUICK CONNECT (SNEL VERBINDEN) om automatisch contact te maken met de door ons slimme algoritme bepaalde beste server in dat land. In sommige gevallen kun u ook omhoog vegen op de kaart van het land om specifieke servers te zien.

2. U kunt alle beschikbare landen zien door vanaf de onderkant van de app omhoog te vegen zonder dat een landpin is geselecteerd. Tik op het land waarbinnen u automatisch met een server wilt verbinden.

U kunt op de drie stippen naast een land tikken om een specifieke stad te selecteren.

3. Om onze gespecialiseerde servers te bekijken, veegt u vanaf de onderkant van de app omhoog zonder landpin geselecteerd en tikt u vervolgens op Specialty servers (Gespecialiseerde servers). Veeg opnieuw omhoog en tik op P2P, Verborgen (Obfuscated), Specifieke IP (Dedicated IP), Double VPN of Onion over VPN om automatisch verbinding te maken met een server.

Servers beheren

1. Om een server toe te voegen, kunt u deze via het Search zoeken. Veeg vanaf de onderkant van de app omhoog zonder landpin.

2. Voer de naam van een specifieke server in. Bijvoorbeeld United States 4559.

Algemene instellingen

1. In het kaartscherm kunt u op het tandwielpictogram in de linkerbovenhoek tikken om toegang te krijgen tot My Account & Settings (Mijn account & instellingen).

2. U ziet uw abonnementsgegevens en vindt 7 secties: VPN-verbinding, Tools, Algemeen, Helpcentrum, Beveiligingsniveau, Verwijs een vriend en Ontdek onze andere apps. Laten we ze eens stuk voor stuk bekijken.

Auto-connect (Automatisch verbinden): opent een gedetailleerd menu voor instellingen voor automatisch verbinden. Zie de sectie hieronder voor meer instructies.

Protocol: schakelt over naar het TCP-protocol. Standaard gebruikt NordVPN het UDP-protocol. UDP wordt voornamelijk gebruikt voor streamen en downloaden. TCP - betrouwbaarder maar ook iets langzamer - wordt meestal gebruikt voor surfen op het web.

Split tunneling: schakelt de VPN-verbinding uit voor specifieke apps.

DNS: specificeert een bepaalde DNS-server voor de NordVPN-app.

Local network discovery (Lokaal netwerk zoeken): zorgt ervoor dat u onzichtbaar blijft voor apparaten op uw lokale netwerk (LAN) wanneer dit is uitgeschakeld.

Metered connection (Verbinding met meter): geeft u meer controle over het dataverbruik.

CyberSec: beschermt u tegen opdringerige advertenties, malwaresites, phishing-links en andere bedreigingen.

Vanwege het beleid van Google blokkeert CyberSec niet langer advertenties voor NordVPN-apps die zijn gedownload vanuit de Google Play Store. Het beschermt u echter nog steeds tegen kwaadaardige websites en andere cyberdreigingen. U kunt de NordVPN-app met een werkende adblocker rechtstreeks van ons downloaden website.

Kill Switch: blokkeert onbeschermd verkeer als de VPN-verbinding wegvalt. Deze functie is alleen beschikbaar op Android 7.0+. Eenmaal ingeschakeld, split-tunneling zal niet werken.

Dark Web Monitor: scant het internet op eventuele geloofsbrievenlekken geassocieerd met uw geregistreerde NordVPN e-mailadres. Lees er meer over door hier te klikken.

Tapjacking protection (Tapjacking-beveiliging): beschermd u tegen onbedoelde verbroken verbindingen door twee stappen te vereisen om VPN uit te schakelen.

Appearance (Uiterlijk): het gedeelte "go-to settings" om te wisselen tussen lichte, donkere en neutrale displaymodi.

Multi-factor authentication (Multi-factor authenticatie): biedt een extra beschermingslaag voor uw account. Als MFA is ingeschakeld, moet u eerst uw wachtwoord invoeren en vervolgens de inlogpoging via een aparte app toestaan. Lees hier meer over MFA.

Contact us (Neem contact met ons op): als u een vraag hebt, kunt u ons een brief sturen door op deze instelling te drukken en een kort formulier in te vullen.  U kunt ook altijd proberen een antwoord te zoeken in het Helpcentrum om een snelle oplossing of antwoord te krijgen.

App logs: bevat informatie die nuttig is voor het oplossen van verbindingsproblemen. Trage verbindingssnelheid, of kan geen verbinding maken met NordVPN servers? Druk op App Logs, dan op 'Send to Support & Create Ticket' en wij nemen het vanaf daar over.

Privacy Policy (Privacybeleid): hier worden de Privacyvoorwaarden uiteengezet die u accepteert wanneer u onze diensten opent, installeert en/of gebruikt.

Terms of Service (Servicevoorwaarden): een gedetailleerde duik in de informatie die u moet weten over onze diensten.

The security score (De veiligheidsscore): geeft een goed overzicht van de stappen die kunnen worden ondernomen om de veiligheid te verhogen.

Automatisch verbinden

1. Selecteer welke netwerken NordVPN kan gebruiken om automatisch een VPN-verbinding tot stand te brengen: mobiele netwerken, Wi-Fi en Ethernet of Altijd (voor elk netwerk).

2. Kies onder Instellingen waar de app automatisch verbinding mee maakt: de snelst beschikbare server of een server van uw recente verbindingen, gespecialiseerde servers of een specifiek land.

3. In het gedeelte Trusted Networks (Vertrouwde netwerken) kunt u automatisch verbinden uitschakelen op specifieke Wi-Fi-netwerken. U kunt bijvoorbeeld een uitzondering maken voor uw wifi thuis als u deze vertrouwt.

Let wel: vanwege beveiligingswijzigingen in het Android-besturingssysteem kunt u specifieke wifi-netwerken met Android 10 niet uitsluiten.

(Optioneel) Sideload de NordVPN-app

Als u NordVPN niet kunt downloaden van de Google Play Store, kunt u het .apk- bestand downloaden hier.

Om de app te installeren, moet u de beveiligingsinstellingen van uw apparaat wijzigen. Ga naar Instellingen -> Beveiliging en privacy -> Meer instellingen -> Onbekende apps installeren. Selecteer de browser die u hebt gebruikt om de NordVPN .apk te downloaden en schakel Vanaf deze bron toestaan.

Op Android-versie 7.0 en lager vindt u deze optie in Instellingen -> Beveiliging -> Onbekende bronnen.