NordVPN installeren op Android

Dit artikel is beschikbaar Engels, SpaansFrans, DuitsItaliaansJapansPoolsPortuguees-BraziliaansZweeds en Koreaans.

Bent u op zoek naar een tutorial over het installeren en gebruiken van NordVPN op Android TV? Lees dit artikel.

De tutorial informeert u over de installatie en het gebruik van NordVPN op Android.

Inhoud:

1. Downloaden en installeren
  2. De app instellen en gebruiken
  3. Kiezen tussen verschillende servers
  4. Instellingen
  5. (Optioneel) Sideload de NordVPN-app

Downloaden en installeren

Begin met de download en installatie van NordVPN-app op uw Android-apparaat.

1. Tik op de Play Store.

de play store knop is meestal te vinden op je android hoofdscherm

2. Vul NordVPN in de zoekbalk in en selecteer de NordVPN-app. Tik op Installeren.

nordvpn toepassing in play store

De app instellen en gebruiken

1. Nadat u de toepassing hebt geïnstalleerd, tikt u erop om deze te openen.

play store knop

2. Tik in het hoofdmenu op SIGN UP (AANMELDEN) om een nieuwe account aan te maken of LOG IN als u er al een hebt.

de inlog- en registreerknop bevinden zich onderaan het NordVPN-toepassingsscherm

3. Als u op een van de twee bovenstaande knoppen drukt, u overzetten naar onze Nord-accountpagina, waar u doorgaan met inloggen of een account aanmaken.

voer uw email adres in het midden van het venster in

4. Zodra u zich aanmeldt, wordt u teruggebracht naar de NordVPN-app, waar u wordt gevraagd een Pick a plan (abonnement te kiezen) voordat u de service gaan gebruiken.

kies een plan knop bevindt zich onderaan het scherm

Tip: Vergeet niet een sterk wachtwoord voor je account te gebruiken, aangezien dit je zal helpen om credential stuffing-aanvallen te voorkomen en het houdt je account veilig.

Aangezien het genereren en onthouden van sterke en veilige wachtwoorden geen gemakkelijke taak is, raden we je onze gratis wachtwoordbeheerder NordPass aan. Deze wachtwoordbeheerder genereert veilige wachtwoorden voor je en slaat deze veilig op, zodat je in de toekomst geen tijd hoeft te verliezen aan het opnieuw instellen van wachtwoorden.

NordPass biedt native apps voor Windows, macOS, Linux, Android, en iOS, zodat u altijd en overal bij uw wachtwoorden kunt, zelfs offline.

5. Tik op QUICK CONNECT om automatisch verbinding te maken met een server die ons slimme algoritme (op basis van uw behoeften en voorkeuren) aanbeveelt.

Snel verbinden bevindt zich onderaan het scherm van de nordvpn app

6. Mogelijk ziet u een of meer standaardwaarschuwingen voor Android over VPN-verbindingen. Deze worden weergegeven voor alle VPN-apps. Vink het toestemmingsvak aan en druk op OK om door te gaan.

klik op ok in de rechterbenedenhoek van de app

7. Zodra u verbinding maakt met een server, kunt u kiezen om de VPN-verbinding te pauzeren voor 5 minuten / 30 minuten / 1 uur of de verbinding volledig te verbreken.

u kunt kiezen hoe lang u wilt pauzeren aan de onderkant van de nordvpn app screeen
    om de verbinding te verbreken, tikt u op de rechterbenedenhoek van het app-venster

Kiezen tussen verschillende servers

1. Tik op de pin van een land en klik op QUICK CONNECT (SNEL VERBINDEN) om automatisch contact te maken met de door ons slimme algoritme bepaalde beste server in dat land. In sommige gevallen kun u ook omhoog vegen op de kaart van het land om specifieke servers te zien.

Snel verbinden bevindt zich onderaan het scherm van de nordvpn app

2. U kunt alle beschikbare landen zien door vanaf de onderkant van de app omhoog te vegen zonder dat een landpin is geselecteerd. Tik op het land waarbinnen u automatisch met een server wilt verbinden.

landenlijst onderaan het scherm, boven de landenlijst vindt u de specialiteitenserver en de zoekknop

U kunt op de drie stippen naast een land tikken om een specifieke stad te selecteren.

de knop met de drie punten bevindt zich rechts van de naam van elk land

3. Om onze gespecialiseerde servers te bekijken, veegt u vanaf de onderkant van de app omhoog zonder landpin geselecteerd en tikt u vervolgens op Specialty servers (Gespecialiseerde servers). Veeg opnieuw omhoog en tik op P2P, Verborgen (Obfuscated), Specifieke IP (Dedicated IP), Double VPN of Onion over VPN om automatisch verbinding te maken met een server.

Servers beheren

1. Om een server toe te voegen, kunt u deze via het Search zoeken. Veeg vanaf de onderkant van de app omhoog zonder landpin.

de zoekknop bevindt zich boven de landenlijst

2. Voer de naam van een specifieke server in. Bijvoorbeeld United States 4559.

voorbeeld van zoekproces

Algemene instellingen

1. In het kaartscherm kunt u op het tandwielpictogram in de linkerbovenhoek tikken om toegang te krijgen tot My Account & Settings (Mijn account & instellingen).

het pictogram voor instellingen bevindt zich in de linkerbovenhoek van het app-venster

2. U ziet uw abonnementsgegevens en vindt 7 secties: VPN-verbinding, Tools, Algemeen, Helpcentrum, Beveiligingsniveau, Verwijs een vriend en Ontdek onze andere apps. Laten we ze eens stuk voor stuk bekijken.

instellingenmenu
    vpn verbindingsinstellingen

Auto-connect (Automatisch verbinden): opent een gedetailleerd menu voor instellingen voor automatisch verbinden. Zie de sectie hieronder voor meer instructies.

Protocol: schakelt over naar het TCP-protocol. Standaard gebruikt NordVPN het UDP-protocol. UDP wordt voornamelijk gebruikt voor streamen en downloaden. TCP - betrouwbaarder maar ook iets langzamer - wordt meestal gebruikt voor surfen op het web.

Split tunneling: schakelt de VPN-verbinding uit voor specifieke apps.

DNS: specificeert een bepaalde DNS-server voor de NordVPN-app.

Local network discovery (Lokaal netwerk zoeken): zorgt ervoor dat u onzichtbaar blijft voor apparaten op uw lokale netwerk (LAN) wanneer dit is uitgeschakeld.

Metered connection (Verbinding met meter): geeft u meer controle over het dataverbruik.

Hulpmiddelen voor betere vpn-verbinding

Threat Protection: beschermt u tegen opdringerige advertenties, malwaresites, phishing-links en andere bedreigingen.

Vanwege het beleid van Google blokkeert Threat Protection niet langer advertenties voor NordVPN-apps die zijn gedownload vanuit de Google Play Store. Het beschermt u echter nog steeds tegen kwaadaardige websites en andere cyberdreigingen. U kunt de NordVPN-app met een werkende adblocker rechtstreeks van ons downloaden website.

Kill Switch: blokkeert onbeschermd verkeer als de VPN-verbinding wegvalt. Deze functie is alleen beschikbaar op Android 7.0+. Eenmaal ingeschakeld, split-tunneling zal niet werken.

Dark Web Monitor: scant het internet op eventuele geloofsbrievenlekken geassocieerd met uw geregistreerde NordVPN e-mailadres. Lees er meer over door hier te klikken.

Tapjacking protection (Tapjacking-beveiliging): beschermd u tegen onbedoelde verbroken verbindingen door twee stappen te vereisen om VPN uit te schakelen.

algemene app instellingen

Appearance (Uiterlijk): het gedeelte "go-to settings" om te wisselen tussen lichte, donkere en neutrale displaymodi.

Multi-factor authentication (Multi-factor authenticatie): biedt een extra beschermingslaag voor uw account. Als MFA is ingeschakeld, moet u eerst uw wachtwoord invoeren en vervolgens de inlogpoging via een aparte app toestaan. Lees hier meer over MFA.

instellingen helpcentrum

Contact us (Neem contact met ons op): als u een vraag hebt, kunt u ons een brief sturen door op deze instelling te drukken en een kort formulier in te vullen.  U kunt ook altijd proberen een antwoord te zoeken in het Helpcentrum om een snelle oplossing of antwoord te krijgen.

App logs: bevat informatie die nuttig is voor het oplossen van verbindingsproblemen. Trage verbindingssnelheid, of kan geen verbinding maken met NordVPN servers? Druk op App Logs, dan op 'Send to Support & Create Ticket' en wij nemen het vanaf daar over.

Privacy Policy (Privacybeleid): hier worden de Privacyvoorwaarden uiteengezet die u accepteert wanneer u onze diensten opent, installeert en/of gebruikt.

Terms of Service (Servicevoorwaarden): een gedetailleerde duik in de informatie die u moet weten over onze diensten.

veiligheidsscore stappen
    The security score (De veiligheidsscore): geeft een goed overzicht van de stappen die kunnen worden ondernomen om de veiligheid te verhogen.

Automatisch verbinden

1. Selecteer welke netwerken NordVPN kan gebruiken om automatisch een VPN-verbinding tot stand te brengen: mobiele netwerken, Wi-Fi en Ethernet of Altijd (voor elk netwerk).

automatische verbindingsinstellingen

2. Kies onder Instellingen waar de app automatisch verbinding mee maakt: de snelst beschikbare server of een server van uw recente verbindingen, gespecialiseerde servers of een specifiek land.

automatische verbindingskeuzes

3. In het gedeelte Trusted Networks (Vertrouwde netwerken) kunt u automatisch verbinden uitschakelen op specifieke Wi-Fi-netwerken. U kunt bijvoorbeeld een uitzondering maken voor uw wifi thuis als u deze vertrouwt.

Let wel: vanwege beveiligingswijzigingen in het Android-besturingssysteem kunt u specifieke wifi-netwerken met Android 10 niet uitsluiten.

(Optioneel) Sideload de NordVPN-app

Als u NordVPN niet kunt downloaden van de Google Play Store, kunt u het .apk- bestand downloaden hier.

Om de app te installeren, moet u de beveiligingsinstellingen van uw apparaat wijzigen. Ga naar Instellingen -> Beveiliging en privacy -> Meer instellingen -> Onbekende apps installeren. Selecteer de browser die u hebt gebruikt om de NordVPN .apk te downloaden en schakel Vanaf deze bron toestaan.

venster voor installatie van onbekende apps

Op Android-versie 7.0 en lager vindt u deze optie in Instellingen -> Beveiliging -> Onbekende bronnen.

onbekende bronnen kunnen worden gevonden in de beveiligingssectie van uw toestel