NordVPN installeren op Android

Dit artikel is beschikbaar Engels, SpaansFrans, DuitsItaliaansJapansPoolsPortuguees-BraziliaansZweeds en Koreaans

Ben je op zoek naar een zelfstudie over het installeren en gebruiken van NordVPN op Android TV? Lees dit artikel.

Om NordVPN op je Android-apparaat te gebruiken, hoef je alleen maar de NordVPN-app te downloaden, in te loggen (of je aan te melden) en vervolgens verbinding te maken met een NordVPN-server. Zodra je met succes verbinding hebt gemaakt met een NordVPN-server, is de internetverbinding van je Android veilig en privé.

Bekijk de onderstaande instructies om deze stappen met gemak te doorlopen. Daarnaast vind je de verschillende manieren waarop je de NordVPN Android-app kunt aanpassen aan je behoeften!

Inhoudsopgave:

Downloaden en installeren
De app instellen en gebruiken

VPN-instellingen aanpassen

De NordVPN-app sideloaden (optioneel)

Downloaden en installeren

Download en installeer eerst de mobiele app van NordVPN op je Android-apparaat.

1. Open Play Store.

A picture containing text  Description automatically generated

2. Voer NordVPN in de zoekbalk in en selecteer de NordVPN-app. Tik op Installeren.

Graphical user interface, application  Description automatically generated

De mobiele app van NordVPN instellen en gebruiken

1. Nadat je de applicatie hebt geïnstalleerd, tik je erop om deze te openen.

Graphical user interface, application  Description automatically generated
  2. Tik in het hoofdmenu op AANMELDEN om een nieuw account aan te maken of op INLOGGEN als je er al een hebt.

Graphical user interface, application  Description automatically generated
  3. Als je op een van de twee bovenstaande knoppen drukt, wordt je browser geopend en ga je naar onze pagina Nord Account, waar je ofwel kunt doorgaan met inloggen of een account aanmaken.

Houd er rekening mee dat als je je aanmeldt, je wordt gevraagd om een abonnement te kiezen voordat je de dienst kunt gebruiken.

Graphical user interface, application  Description automatically generated Graphical user interface  Description automatically generated with low confidence
  4. Maak verbinding met een NordVPN-server om je verbinding met internet veilig en privé te maken. Dit kan op verschillende manieren: door op de knop SNEL VERBINDEN te drukken, op een landnaam in de landenlijst te klikken of een server te vinden via de zoekbalk.

Er is echter veel meer dat NordVPN kan bieden om je ervaring het beste voor je te maken. Laten we eens kijken naar de verschillende opties en functies die je kunt aanpassen op basis van je behoeften.

Veeg omhoog op het hoofdscherm om alle serveropties en -functies te vinden.

Graphical user interface, application, Teams  Description automatically generated

1. Snel verbinden: maak verbinding met de dichtstbijzijnde en minst drukke server. Deze verbindingsmethode is handig wanneer de specifieke kenmerken van de serverlocatie of andere instellingen niet zo belangrijk zijn als het verkrijgen van een razendsnelle dienst.
  2. Specialty servers: NordVPN biedt een verscheidenheid aan verschillende soorten servers, elk met unieke voordelen. Lees er meer over in ons speciale artikel: Wat betekenen de verschillende servercategorieën?
  3. Zoekbalk: gebruik deze om specifieke servers te vinden. Je kunt de naam van een land, stad, servernummer of zelfs de naam van de specialty categorie invoeren.
  4. Lijst met alle landen: een andere methode om verbinding te maken - blader gewoon door de lijst voor het land waarmee je verbinding wilt maken en vervolgens op de naam van het land wanneer je deze vindt.
  5. Meldingen: hier vind je al het laatste nieuws over de laatste updates en beveiligingstips.
  6. Statistieken en instellingen: door hier te klikken vind je je verbindingsstatistieken en door op dit tandwielpictogram te drukken, open je het instellingenmenu. Hieronder vind je een apart gedeelte met uitleg over alle opties die daar te vinden zijn.

Kiezen tussen verschillende servers

Verbinding maken met een specifiek land: veeg omhoog om de landenlijst te zien. Tik daar op het land dat je zoekt en je wordt automatisch verbonden met een server op die locatie.

Graphical user interface, text, application  Description automatically generated
Als alternatief geven de spelden op de wereldkaart aan waar we servers hebben. Door erop te drukken, kun je verbinding maken met het opgegeven land.

Graphical user interface, application  Description automatically generated
Ten slotte kun je ook op de zoekbalk klikken en daar de naam van het land invoeren.
Graphical user interface, application  Description automatically generated Graphical user interface, text, application  Description automatically generated

Verbinding maken met een specifieke stad: je kunt op de drie stippen naast een land tikken om een specifieke stad te selecteren.

Graphical user interface, application  Description automatically generated

Ook hier kan de zoekbalk helpen. Typ de naam van de stad in, en deze zal verschijnen zolang we VPN-servers in de stad hebben.
Graphical user interface, text, application  Description automatically generated

Verbinding maken met een specifieke server: een servernummer in gedachten hebben dat je wilt hergebruiken? Typ het in de zoekbalk en je krijgt het:

Graphical user interface, application  Description automatically generated

VPN-instellingen aanpassen

1. Tik in het kaartscherm op het gebruikersprofielpictogram in de rechterbenedenhoek om de verbindingsstatistieken en -instellingen te openen.

Graphical user interface, application  Description automatically generated

2. Tik op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek om alle applicatie-instellingen te vinden.

Graphical user interface, application  Description automatically generated

VPN-verbinding

Graphical user interface, application  Description automatically generated

Automatisch verbinden: met deze optie kun je de app je automatisch laten verbinden met een VPN-server zodra er toegang tot internet is. Klik hier voor meer informatie over deze functie.
Protocol: hier kun je schakelen tussen TCP-, UDP- en NordLynx -verbindingsprotocollen. Kortom, het TCP-protocol maakt de verbinding iets stabieler, ten koste van de snelheid. UDP daarentegen biedt het tegenovergestelde: een snellere, maar minder betrouwbare verbinding. NordLynx heeft het beste van twee werelden, het biedt de snelheid en de betrouwbaarheid.
Split-tunneling: hiermee kun je opgeven welke apps via de VPN-verbinding gaan.
DNS: specificeert een bepaalde DNS-server voor de NordVPN-app.
Lokale netwerkdetectie: hiermee blijf je onzichtbaar voor apparaten op je lokale netwerk (LAN) wanneer deze is uitgeschakeld.
Gemeten verbinding: geeft je meer controle over het dataverbruik.

Tools

Graphical user interface, application  Description automatically generated

Threat Protection (lite): beschermt je tegen opdringerige advertenties, malwaresites, phishing-links en andere bedreigingen. Lees er meer over op onze uitgelichte pagina: Stop opdringerige advertenties met de advertentieblokker van NordVPN
Door het beleid van Google blokkeert CyberSec niet langer advertenties voor NordVPN-apps die zijn gedownload uit de Google Play Store. Het beschermt je hoe dan ook nog steeds tegen kwaadwillende websites en andere cyberbedreigingen. Je kunt de NordVPN-app met een werkende advertentieblokker rechtstreeks van onze website downloaden.
Dark Web Monitor: scant het internet op eventuele inloglekken die zijn gekoppeld aan je geregistreerde NordVPN-e-mailadres. Lees er meer over door hier te klikken.
Tapjackingbescherming: beschermt je tegen onbedoelde verbroken verbindingen door 2 stappen te vereisen om VPN uit te schakelen.

Algemeen

Graphical user interface, application  Description automatically generated

Uiterlijk: het gedeelte go-to-instellingen voor het schakelen tussen licht-, donker- en neutrale weergavemodi.
Help ons te verbeteren: door deze functie aan te zetten, kun je je anonieme gegevens delen om ons te helpen ons in de toekomst te verbeteren.

Automatisch verbinden

1. Selecteer welke netwerken NordVPN kan gebruiken om automatisch een VPN-verbinding op Android tot stand te brengen: mobiele netwerken, wifi en ethernet, of Altijd (voor elk netwerk).

Graphical user interface, text, application  Description automatically generated

2. Kies onder Instellingen de servers waarmee de app Automatisch verbinding maakt: de snelst beschikbare server, een van de servers van je Recente verbindingen, een van de Specialty-servers, of een server in een specifiek land.

Graphical user interface  Description automatically generated with medium confidence

In het gedeelte Vertrouwde netwerken kun je Automatisch verbinden uitschakelen op specifieke wifi-netwerken. Je kunt bijvoorbeeld een uitzondering maken voor jouw wifi-thuisnetwerk als je deze vertrouwt.

Let op: je kunt specifieke wifi-netwerken op Android 10 of latere versies niet vrijstellen vanwege beveiligingswijzigingen in het Android-besturingssysteem.

De NordVPN-app sideloaden (optioneel)

Als je NordVPN niet kunt downloaden vanuit de Google Play Store, kun je het .apk-bestand hier downloaden.

Om de app te installeren, moet je de beveiligingsinstellingen op jouw apparaat wijzigen. Ga naar Instellingen > Beveiliging en privacy > Meer instellingen > Installeer onbekende apps. Selecteer de browser die je hebt gebruikt om het NordVPN-.apk-bestand te downloaden en schakel Toestaan vanuit deze bron in.

Graphical user interface, text, application  Description automatically generated

Op Android-versie 7.0 en lager vind je deze optie in Instellingen > Beveiliging > Onbekende bronnen.

Graphical user interface, text, application  Description automatically generated

Tip: vergeet niet om een sterk wachtwoord voor je NordVPN-account te gebruiken, aangezien dit je helpt om -aanvallen te voorkomen en je account veilig te houden.

Omdat het genereren en onthouden van sterke en veilige wachtwoorden geen eenvoudige taak is, raden we aan om een gratis wachtwoord manager te downloaden zoals NordPass. Het genereert veilige wachtwoorden voor je en slaat ze veilig op, zodat je in de toekomst geen tijd hoeft te verliezen aan het resetten van wachtwoorden.

NordPass biedt native apps voor WindowsmacOSLinuxAndroid, en iOS, zodat je waar en wanneer je wilt bij je wachtwoorden kunt, zelfs offline.