De verbindingsconfiguratie controleren op iOS

Dit artikel is beschikbaar Engels, Spaans, Italiaans, Frans, DuitsPools, Braziliaans-Portugees en Zweeds.

Als je problemen ondervindt bij het verbinden met NordVPN op je iOS-apparaat, hebben we een paar tips voor het aanpassen van je verbindingsconfiguratie om het probleem te verhelpen. Controleer na het toepassen van elke set instructies of het probleem er nog steeds is voordat je verdergaat. Laten we beginnen.

Reset je wifi-netwerkinstellingen (alleen als je wifi gebruikt):

• Tik op Instellingen Algemeen Reset  Reset netwerkinstellingen.
  • Hiermee worden ook de wifi-netwerken en -wachtwoorden, mobiele instellingen en VPN- en APN-instellingen die je eerder hebt gebruikt, opnieuw ingesteld.
  • Start ook de app Instellingen vanuit het startscherm en navigeer naar wifi. Aan de rechterkant van je draadloze netwerkveld, tik je op de i-knop om de instellingen voor het netwerk te bekijken.
  • Tik op Lease vernieuwen aan de onderkant van het instellingenvenster om het  IP-adres van je apparaat opnieuw in te stellen en je verbinding te vernieuwen. Start daarna de telefoon opnieuw op.

Stel de DNS-serveradressen van NordVPN in (alleen bij gebruik van wifi):

• Open de Instellingen van de app;
  • Tik op Wifi. Als deze is uitgeschakeld, zet het dan aan;
  • Kies een Wifi-Netwerk en tik op het blauwe "i"-pictogram;
  • Tik op DNS configureren en selecteer Handmatig;
  • Tik op Server toevoegen en voeg deze DNS-adressen toe:

103.86.96.100
    103.86.99.100

• Tik op Opslaan.

Schakel tussen verschillende servers:

• Probeer verbinding te maken met verschillende landen of specifieke servers.

Installeer de NordVPN-app opnieuw: