Hoe NordVPN in te stellen op de nieuwste Asus WRT firmware

In 2022 introduceerde Asus een nieuwe versie van Asus WRT die beschikbaar is voor de volgende routers: ASUS ZenWiFi XT9, ROG Rapture GT-AXE11000, RT-AX88U, RT-AX86U, RT-AX86S, RT-AXE7800. Als u een gids nodig heeft voor het opzetten van een VPN-verbinding met oudere Asus WRT-firmware, volg dan de gids hier.

Het opzetten van een OpenVPN verbinding:

1. Eerst moet je inloggen op het bedieningspaneel van je ASUS-router. Dat kun je doen door 192.168.1.1 (als dit IP-adres niet werkt, kunt u 192.168.50.1) in de adresbalk van uw browser typen. U kunt ook router.asus.com of asusrouter.com invoeren in plaats van het IP-adres in de WEB GUI.. Er verschijnt een venster waarin je wordt gevraagd je gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren. Tenzij je je inloggegevens hebt gewijzigd, is de standaardgebruikersnaam admin en het standaardwachtwoord admin (of geen wachtwoord).

2. Als je eenmaal bent ingelogd op het Configuratiescherm, selecteer je VPN in het menu aan de linkerkant en klik je op het tabblad VPN Fusion bovenaan de pagina.
  3. Klik op de knop Profiel toevoegen of op de '+'.

1. Selecteer in het pop-up venster het tabblad OpenVPN en vul de velden in:

Verbindingsnaam: je kunt de verbinding elke gewenste naam geven
    Gebruikersnaam: je NordVPN gebruikersnaam
    Wachtwoord: je NordVPN wachtwoord

Je vindt je NordVPN inloggegevens (gebruikersnaam en wachtwoord) in het Nord Account dashboard. Kopieer de gegevens door op de kopieerknoppen aan de rechterkant te klikken.

2. Nu moet je de OpenVPN client-configuratiebestanden downloaden. We raden aan om ons serverprogramma te gebruiken.

Nadat je de bestanden hebt gedownload, ga je terug naar het configuratiescherm van je router en klik je in het pop-up venster op Import .ovpn file.
  3. Na het invullen van de velden en het uploaden van het .ovpn-configuratiebestand, moet je instellen welke apparaten je door de VPN-tunnel wilt leiden. Je kunt dit doen door op het ‘bewerkicoon’ te drukken in de Apparaat-sectie:

Selecteer de apparaten die je toe wilt voegen door op het selectievakje te drukken en op OK te klikken:
  4. Druk tenslotte op ‘Toepassen en Activeren’.

Je IP-adres en beschermingsstatus zijn bovenaan de pagina https://nordvpn.com/nl/ zichtbaar. Zorg ervoor dat je de webpagina vernieuwt, omdat deze mogelijk vanuit de cache wordt geladen.