Installeren en gebruiken van NordVPN op Fedora en QubesOS Linux

De native applicatie van NordVPN is de aanbevolen optie om verbinding te maken met NordVPN-servers op je Linux-apparaat. We hebben het ontworpen met jouw ervaring in gedachten en bieden eenvoudige toegang tot functies zoals Threat Protection, Automatisch verbinden en geautomatiseerde Kill Switch.

In deze tutorial wordt uitgelegd hoe je de NordVPN-app downloadt en installeert op Fedora- en QubesOS-distributies, inlogt en verbinding maakt met NordVPN-servers. Je kunt ook beschrijvingen van verschillende instellingen vinden.

De app downloaden.

1. Download de NordVPN Linux-client door de terminal te openen, de opdracht hieronder te schrijven en instructies op het scherm te volgen:

sh <(curl -sSf https://downloads.nordcdn.com/apps/linux/install.sh)

2. Log in op je NordVPN-account:

nordvpn login

3. Maak verbinding met een NordVPN-server:

nordvpn connect

Instellingen

Om de instellingen van de NordVPN-cliënt te zien, typ je de opdracht nordvpn in een terminal.

Hieronder staat de lijst met beschikbare opdrachten:

nordvpn login - Inloggen.
nordvpn connect of nordvpn c - Verbinding maken met VPN. Voor verbinding met een specifieke server gebruik je nordvpn connect <country_code server_number> (bijv. nordvpn connect uk715)
nordvpn disconnect of nordvpn d - VPN-verbinding verbreken.

nordvpn set of nordvpn s - Een configuratie instellen. Mogelijkheden:
nordvpn set threatprotectionlite on of offThreat Protection Lite aan- of uitzetten.
nordvpn set killswitch on of offKill Switch aan- of uitzetten.
nordvpn set autoconnect on of off - Autoconnect aan- of uitzetten. Om een automatische verbinding met een specifieke server in te stellen gebruik je nordvpn set autoconnect on country_code+server_number.

Bijvoorbeeld: nordvpn set autoconnect on us2435.

nordvpn set dns 1.1.1.1 1.0.0.1 - Aangepaste DNS instellen (je kunt het instellen als een enkele DNS of als twee, zoals in deze opdracht te zien is).
nordvpn set autoconnect on of off - Autoconnect aan- of uitzetten.
nordvpn set protocol udp of tcp - Wisselen tussen UDP- en TCP-protocols
nordvpn set obfuscate on of off - Gecodeerde servers aan- of uitzetten.
nordvpn set lan-discovery enable of disable - LAN-detectie in- of uitschakelen.
nordvpn set lan-discovery --help - meer informatie over LAN-detectie.

nordvpn whitelist add port 22 - Open inkomende poort 22 (het poortnummer kan veranderd worden).
nordvpn whitelist remove port 22 - Verwijder de regel die met de bovenstaande opdracht toegevoegd is.
nordvpn whitelist add subnet 192.168.0.0/16 - Voeg een regel toe om jouw specifieke subnet te toelatingslijst.
nordvpn whitelist remove subnet 192.168.0.0/16  - Verwijder een regel om jouw specifieke subnet te toelatingslijst.

nordvpn settings - Bekijk de huidige instellingen.
nordvpn status - Bekijk de verbindingsstatus.
nordvpn countries - Bekijk het landenoverzicht.
nordvpn cities - Bekijk het stedenoverzicht. B.v.: nordvpn steden united_states.
nordvpn groups - Bekijk een lijst met beschikbare servergroepen.
nordvpn logout - Uitloggen.
nordvpn help of nordvpn h - Bekijk de lijst met opdrachten of helpinformatie voor een bepaalde opdracht.

De volledige lijst met opdrachten is te zien door de opdracht man nordvpn in een terminal te gebruiken.