Snelheid en bandbreedte

NordVPN past geen snelheids- of bandbreedtelimieten toe, maar het gebruik van een VPN op zich kan soms je internetsnelheid tot op zekere hoogte verlagen.

Wanneer je verbonden bent met een VPN, hangt je verbindingssnelheid af van een aantal factoren, waaronder de fysieke nabijheid van de server, de belasting ervan, je oorspronkelijke internetsnelheid, het VPN-protocol dat je gebruikt, en meer. Als je verbonden bent met de dichtstbijzijnde beschikbare server via OpenVPN UDP, kun je een snelheidsdaling van ongeveer 30% verwachten. Als dat te langzaam is, kun je in plaats daarvan het NordLynx -protocol gebruiken, wat veel betere snelheid biedt.

Als je problemen ondervindt bij het verbinden met NordVPN, controleer dan eerst je internetsnelheid zonder VPN om er zeker van te zijn dat je geen onderliggende problemen hebt met je internetverbinding. Je kunt dit doen op deze website. Als je hebt bevestigd dat de langzamere verbinding gerelateerd is aan het gebruik van VPN, houd er dan rekening mee dat een iets lagere internetsnelheid normaal is wanneer je verkeer door een versleutelde VPN-tunnel gaat.

Als de verbindingssnelheid echter aanzienlijk wordt verlaagd of als je merkt dat de prestaties slechter zijn dan die je normaal gesproken met de VPN hebt, probeer dan de volgende tips voor je apparaat:

Wil je meer weten?

Bekijk NordVPN op YouTube!