Aktivera Threat Protection på macOS

Vad är Threat Protection?

Threat Protection är en avancerad funktion som är tillgänglig med utvalda NordVPN-prenumerationer. Den förhindrar att annonser, spårare och skadliga webbadresser laddas – och blockerar filer med skadlig programvara under nedladdningar. Threat Protection fungerar även utan en aktiv VPN-anslutning.

Hur använder jag Threat Protection på macOS?

Threat Protection är endast tillgänglig med utvalda NordVPN-prenumerationer.

Följ de här stegen för att använda Threat Protection på din macOS-enhet:

1. Ladda ner den senaste NordVPN-versionen för macOS.
  2. Logga in på NordVPN-appen.
  3. Klicka på sköldikonen i menyn till vänster och aktivera Threat Protection.

Om du redan har NordVPN för macOS men inte hittar Threat Protection använder du förmodligen App Store-versionen. Följ i så fall dessa instruktioner:

1. Ta bort NordVPN-appen från din enhet. Så här gör du: https://support.apple.com/en-gb/guide/mac-help/mh35835/mac.
  2. Ladda ner NordVPN:s macOS-version från vår webbplats.

Konfigurera Threat Protection på macOS

1. Öppna NordVPN-applikationen och klicka på sköldikonen i den vänstra menyn.

2. Klicka på Aktivera på fliken Översikt.

3. Du ser ett fönster med stegen för att aktivera Threat Protection. Klicka på Öppna systeminställningar.

Obs! Om Threat Protection-tillägget ännu inte är aktiverat kommer ett fönster att informera dig om att tillägget är blockerat:

Klicka på Öppna systeminställningar.

Alternativt kan du göra det manuellt genom att klicka på Apple-menyn i det övre vänstra hörnet och klicka på Systeminställningar…. På macOS Monterey och äldre versioner: Öppna integritetsinställningar.

4. När du är inne i Systeminställningar går du till Integritet och säkerhet och klickar på Tillåt under Systemprogramvara från applikationen "NordVPN" blockerades från att laddas:

5. Bekräfta denna åtgärd genom att skriva in datorns lösenord och klicka på Uppdatera inställningar.

6. Gå tillbaka till onboarding-sidan och klicka på Fortsätt.

7. Välj om du vill att Threat Protection ska djupskanna filer för skadlig programvara. Du kan stänga det här fönstret.

8 (1).png

Du har nu aktiverat Threat Protection för NordVPN på macOS.

8. Om du vill pausa eller inaktivera Threat Protection klickar du på knappen Pausa och väljer det alternativ du föredrar.

Aktivera djupskanning efter skadlig programvara i filer

Vi rekommenderar att du aktiverar djupskanning av filer för att skydda dina enheter från skadlig programvara. Det finns ett par sätt att göra det på:

1. I onboarding-widgeten markerar du Djupskanna filer för skadlig programvara och klickar på Öppna systeminställningar.

Gå till Systeminställningar > Integritet och säkerhet > Fullständig diskåtkomst och klicka på reglaget bredvid NordVPN Threat Protection.

Om du använder macOS Monterey-versionen eller äldre – gå till Säkerhet och integritet, välj Fullständig diskåtkomst i den vänstra panelen och klicka på låsikonen längst ner.

5 (1).png

Du har nu konfigurerat djupskanningsfunktionen.

Om du vill aktivera djupskanning efter skadlig programvara går du till NordVPN-appen > Threat Protection > Inställningar och klickar på reglaget bredvid Molnbaserad hotdetektering.

Du har nu aktiverat djup filskanning för detektering av skadlig programvara.