Vad är ett osäkert lokalt nätverk på iOS?

Funktionen för osynlighet på lokalt nätverk har släppts på iOS. Den kommer effektivt att mildra problemet, men var medveten om att aktivering av funktionen kan påverka VPN-anslutningens stabilitet på grund av Apples felaktiga implementering.

Om du fick ett meddelande om ett potentiellt osäkert nätverk kräver din anslutning ytterligare försiktighet. Problemet uppstår i scenarier där en router tilldelar IP-adresser som inte är RFC1918 för det lokala nätverket. Det kan verka tekniskt krångligt, men enkelt förklarat kan vissa typer av lokala nätverkskonfigurationer leda till att VPN-trafik oavsiktligt exponeras.

Obs! Den här funktionen stöds endast på OS-version 16 eller nyare

c649b1c4-3846-487e-9ca0-93bde2a77339

Vad betyder detta för dig?

Om du använder en iOS-enhet på ett nätverk som delar ut IP-adresser som inte är RFC1918 (som vår app kommer att upptäcka) får du en varning. Det betyder inte automatiskt att nätverket är skadligt, men det är ett tecken på att vara extra försiktig. Om möjligt rekommenderar vi att du inte använder det nätverket.

Om du har åtkomst till routern du är ansluten till kan du ändra ditt lokala nätverks IP-adressintervall. För att göra det följer du stegen som beskrivs i artikeln om att kontrollera och ändra din wifi-konfiguration.

Vi samarbetar aktivt med Apple och hoppas på en lösning. För närvarande finns det inget sätt för oss att lösa problemet utan att förstöra applikationen, vilket resulterar i olika anslutningsproblem. Fram till dess ska du vara uppmärksam på eventuella varningar från vår app och överväga att koppla bort från nätverk som flaggats som potentiellt osäkra.

Tack för att du anförtror oss din integritet på nätet. Vi är måna om att säkerställa din digitala säkerhet och kommer att fortsätta att hålla dig uppdaterad om ytterligare utveckling.