Installera NordVPN-appen på iPhone eller iPad

I den här guiden kommer du att få reda på hur du installerar och använder NordVPN på en iPhone eller iPad.

Innehållsförteckning:

Ladda ner och konfigurera
Ansluta till servrar
Profilinformation

Inställningar

Ladda ner och konfigurera appen

1. Öppna App Store.
  2. Sök efter "NordVPN".
    NordVPN app in App Store search.png
    Obs: I vissa regioner visas kanske inte NordVPN i App Store på grund av VPN-begränsningar. Om så är fallet kan du följa vår guide till att ladda ner NordVPN-appen för iPad och iPhone på sådana platser.

3. Tryck på knappen Ladda ner.
    Download NordVPN app from Apple App Store.png
  4. När nedladdningen är klar klickar du på knappen Öppna.
    Open NordVPN app in App Store.png

5. NordVPN-appen kommer att fråga dig om du vill registrera ett nytt konto. Om du redan har ett NordVPN-konto klickar du på Logga in längst ned på skärmen.
    NordVPN app Log in or sign up.png

6.  När du är klar kommer du att se ett integritetsmeddelande. Klicka på Godkänn och fortsätt.
    NordVPN privacy notification.png

Ansluta till NordVPN-servrar

1. När du väl är inloggad kommer du att se en karta och knappen Snabbanslutning. Tryck på den här knappen för att automatiskt ansluta till en server som rekommenderas av vår smarta algoritm baserat på dina behov och preferenser.
  2. När du ansluter för första gången blir du ombedd att tillåta att NordVPN lägger till VPN-konfigurationer. Detta är ett standardvarningsmeddelande – VPN-konfigurationer är nödvändiga för att ansluta till VPN-servrar. NordVPN är en respektabel VPN-tjänsteleverantör och du kan därför trycka på Tillåt för att fortsätta.
    NordVPN Configurarion access notification iOS.png

3. Om du använder Touch ID blir du ombedd att bekräfta ditt val med ditt fingeravtryck.

4. När du är ansluten ser du meddelandet "Ansluten till (land)" ovanför kartan och landets kartnål blir grön. En VPN-ikon visas också i statusfältet längs skärmens övre kant.

Välja mellan olika servrar

1. Tryck på en landsnål och sedan på Snabbanslutning för att automatiskt ansluta till den servern som passar dig bäst i det landet.

2. Du kan också se alla tillgängliga länder och specialservrar genom att svepa uppåt från appens nedre kant när ingen landsnål är vald. Sedan trycker du på ditt valda land för att automatiskt ansluta till en server.

3. Du kan trycka på de tre punkterna bredvid ett lands namn för att välja en specifik stad. NordVPN rangordnar de tillgängliga servrarna baserat på dina behov.

4. Du kan också trycka på Sök för att leta upp en specifik server med hjälp av dess servernummer.

Profilinformation

1. När du är på kartskärmen kan du trycka på profilikonen i det nedre högra hörnet för att komma åt profilinformation, genvägar och inställningar.

2. Här kommer du att kunna se din prenumerationsinformation (1), din säkerhetskontrollpanell (2), genvägar (3), inställningar (4) och Meshnetöversikt (5).
    NordVPN iOS profile tab.png

Dark Web Monitor

När den här funktionen är aktiverad så skannar den automatiskt internet efter eventuellt läckta inloggningsuppgifter kopplade till din registrerade e-postadress för NordVPN. NordVPN-appen meddelar dig omedelbart om Dark Web Monitor upptäcker dina inloggningsuppgifter på Dark Web. Läs mer om funktionens användbarhet på vår Dark Web Monitor-sida.

Säkerhetsomdöme

NordVPN iOS Security Score.png

Via dessa steg kommer du att få reda på hur du får ett fullständigt skydd med NordVPN.

Threat Protection

När den är aktiverad blockerar denna NordVPN-funktion automatiskt annonser, webbspårare och skadliga länkar. Du behöver inte ha en aktiv VPN-anslutning för att Threat Protection ska fungera.

Multifaktorautentisering

Multifaktorautentisering (MFA) är en säkerhetsfunktion som hjälper till att skydda åtkomsten till ditt konto. Med MFA aktiverat måste man gå igenom ett extra säkerhetssteg (vanligtvis genom att ange en kod som genereras av en autentiseringsapp) för att logga in på NordVPN. Vi erbjuder detaljerad vägledning om hur man aktiverar MFA för NordVPN.

Meshnet

Meshnet är en ny NordVPN-funktion som gör det möjligt för dig att skapa ett säkert och privat nätverk för många enheter på olika platser var som helst i världen, komma åt dem på distans och dirigera all din onlinetrafik genom en annan enhet.

Inställningar

VPN-anslutning

NordVPN iOS VPN Connection section.png

Protokoll: Byta mellan anslutningsprotokollen Nordlynx, IKEv2, TCP och UDP. Vi har en detaljerad guide till vilket VPN-protokoll man ska välja.
Automatisk anslutning: När automatisk anslutning är aktiverat ansluter NordVPN-appen automatiskt till NordVPN när din telefon är ansluten till ett wifi-nätverk. I avsnittet Betrodda wifi-nätverk kan du inaktivera automatisk anslutning för specifika nätverk. Du kan till exempel göra ett undantag för ett tillförlitligt wifi-nätverk i hemmet.
Återställ VPN-profil: Återställ VPN-konfigurationen på din enhet.

Allmänt

nordVPN iOS General tab.png

Utseende: Välj hur du vill att appen ska se ut. Här kan du också byta till mörkt tema.
Notiser: Slå på eller av notiser för NordVPN-appen.
Hjälp oss att förbättra: Skicka data anonymt till oss för att bidra till förbättring av våra tjänster.
Siri-genvägar: Skapa specifika Siri-fraser för handsfree-styrning av appen.
Prenumerations- och integritetsinformation: All din prenumerationsrelaterade information.
Betygsätt oss i App Store: Recensera våra tjänster i App Store.
Berätta för vänner om NordVPN: Dela information om vår app med familj och vänner.