Aktivering av Threat Protection i macOS

Hva er Threat Protection?

Threat Protection er en avansert funksjon som er tilgjengelig med utvalgte NordVPN-abonnementer. Den forhindrer at annonser, sporere og skadelige URL-er lastes inn, og blokkerer filer infisert med skadevare under nedlastinger. Threat Protection fungerer uten en aktiv VPN-tilkobling.

Hvordan bruker man Threat Protection på macOS?

Threat Protection er tilgjengelig med utvalgte NordVPN-abonnementer.

For å bruke Threat Protection på macOS-enheten følger du disse trinnene:

1. Last ned NordVPNs macOS-versjon.
  2. Logg inn på NordVPN-appen.
  3. Klikk på skjoldikonet på menyen på venstre side og aktiver Threat Protection.

Dersom du allerede har NordVPN på macOS, men ikke finner Threat Protection, bruker du sannsynligvis App Store-versjonen. I så fall følger du disse instruksjonene:

1. Fjern NordVPN-appen fra enheten. Slik gjør du det: https://support.apple.com/en-gb/guide/mac-help/mh35835/mac.
  2. Last ned NordVPNs macOS-versjon fra nettstedet vårt.

Konfigurere Threat Protection i macOS

1. Åpne NordVPN-applikasjonen og klikk på skjoldikonet i venstre felt.

2. Klikk på Slå på i Oversikt-fanen.

3. Du kommer til å se et vindu med trinnene for å aktivere Threat Protection. Klikk på Åpne systeminnstillinger.

Merk: Hvis Threat Protection-utvidelsen ennå ikke er aktivert, opplyser et vindu om at utvidelsen er blokkert:

Klikk på Åpne systeminnstillinger.

Alternativt gjør du dette manuelt ved å klikke på Apple-menyen øverst til venstre og klikke på Systeminnstillinger…. På macOS Monterey og eldre versjoner: Åpne Innstillinger for personvern.

4. Når du befinner deg i Systeminnstillinger, går du til Personvern og sikkerhet og klikker på Tillat under Systemprogramvare fra «NordVPN»-applikasjonen ble blokkert fra å laste inn:

5. Bekreft denne handlingen ved å skrive inn datamaskinens passord og klikke på Oppdater innstillinger.

6. Gå tilbake til innføringssiden og klikk på Gå videre.

7. Velg om du ønsker at Threat Protection skal dypskanne filer for skadevare. Du kan lukke dette vinduet.

8 (1).png

Du har aktivert Threat Protection for NordVPN på macOS.

8. For å sette Threat Protection på pause eller deaktivere det, klikker du på Pause-knappen og velger foretrukket alternativ.

Aktiverer dypskanning for skadevare i filer

Vi anbefaler at du aktiverer dypskanning av filer for å beskytte enhetene mot skadevare. Det finnes flere måter å gjøre det på:

1. I innførings-widgeten haker du av for Dypskanning av filer for skadevare og klikker på Åpne systeminnstillinger.

Gå til Systeminnstillinger > Personvern og sikkerhet > Full disktilgang og klikk på bryterikonet ved siden av NordVPN Threat Protection.

Dersom du bruker macOS Monterey-versjonen eller eldre – gå til Sikkerhet og personvern, velg Full disktilgang i venstre panel og klikk på låsikonet nederst.

5 (1).png

Du har konfigurert dypskanningsfunksjonen.

For å slå på dypskanning for skadevare, går du til NordVPN-appen > Threat Protection > Innstillinger og klikker på vippebryteren ved siden av Skybasert trusseldeteksjon.

Du har aktivert dyp filskanning for skadevaredeteksjon.